Narodna stranka - REFORMISTI

Narodna stranka - REFORMISTI

Problematika poslovanja Varteksa je u gradu Varaždinu prisutna desetljećima. Neupitno je da je vrijednost nekretnina Varteksa od posebnog značenja za grad Varaždin zbog veličine i pozicije, kao i činjenice da ukoliko Varteks svoje poslovanje zadržava na postojećoj lokaciji, kao ekološki neutralne industrije, tvrtka planira koristiti samo 14 %, konkretno 3 hektara od ukupno 22 hektara postojeće zone Varteks. U raspravama o mogućim rješenjima ove kompleksne problematike, kao i u mom predizbornom programu Narodne stranke Reformisti, naglasili smo nužnost cjelovitog rješenja koja otvara mogućnost stabilizacije poslovanja i razvoja tvrtke Varteks uz očuvanje svih radnih mjesta s jedne strane, a s druge omogućuje razvoj grada uz korištenje ITU mehanizama europskih fondova i ponude dijelova te prvorazredne lokacije tržištu. Naš je stav da je to najveći razvojni projekt koji grad ima i može imati uz potencijal izlaska grada na obale Drave. Smatramo da svako parcijalno rješenje mora biti doneseno uz prethodnu cjelovitu viziju. Grad mora imati ingerenciju i upravljati nad svojim teritorijem a ne pustiti slučaju najvrjedniji resurs.

Saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević sudjelovala je na Pre-COP26 konferenciji u Rimu na kojoj se raspravljalo o postizanju ciljeva Pariškog sporazuma, u vrijeme kada je klimatska kriza kritičnija nego ikad prije.

Novu vlast HDZ-a, HNS-a i Nezavisne liste Ivana Čehoka u Varaždinskoj županiji do sada nismo kritizirali jer smo smatrali da je nužno određeno vrijeme da se upoznaju sa načinom rada i funkcioniranja Županije i predstave svoje projekte i programe koje će realizirati.

Zagreb, 15. rujna 2021. - Zastupnica Narodne stranke - Reformisti Natalija Martinčević danas je u Saboru na prvom aktualnom prijepodnevu nakon ljetne stanke, ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću postavila pitanje o ubrzanju realizacije projekta brze pruge Čakovec – Varaždin – Lepoglava –Zagreb, koja je upravo na inzistiranje Reformista ušla u program Vlade.

09.09.2021. održana je Izborna Skupština podružnice Trešnjevka Jug Narodne stranke – Reformisti gdje je izabrano novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Ivan Zovkić, a za potpredsjednike Stela Andrun Kurtović i Stanko Bulić. Sjednica je završena druženjem s okupljenim članstvom.

Članovi temeljne organizacije Reformista Trešnjevka Jug održali su radnu večeru 04. rujna 2021. u restoranu Plješevička Klet u Zagrebu na kojoj su donijeli strategiju i odluke vezane uz poboljšanje kvalitete života u Gradskoj četvrti Trešnjevka Jug kao i pripremu za nadolazeću skupštinu. Dogovoreno je da će se i dalje zalagati za izgradnju Doma umirovljenika, izgradnju srednjoškolskog centra, obnovu doma invalida, te za autokamp na Jarunu.

Danas je održana konferencija za novinare NS Reformisti na kojoj su sudjelovali predsjednik Reformista Radimir Čačić, predsjednica ŽO Reformista Natalija Martinčević i predsjednik GO Reformista Varaždin, Robert Vugrin.

Jučer, 17. lipnja 2021. održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina u kojem Reformisti participiraju s dva vijećnika te čine većinu zajedno s vijećnicima SDP-a i vijećnicima Nezavisne liste Dubravke Novak. Povodom suradnje, Reformisti, SDP te Nezavisna lista Dubravke Novak potpisali su Sporazum o programskoj suradnji u Gradskom vijeću Grada Varaždina u mandatu od 2021.-2025.  U Sporazum je uključen program SDP-a ''Odgovor za Varaždin'', Manifest o dobrom upravljanju gradom ispred Nezavisne liste Dubravke Novak te ključne odrednice Reformista koje navodimo u nastavku.

Već nakon prvog kruga izbora neupitno je da su Narodna stranka Reformisti u Županiji u cjelini i nezavisna lista Budimo grada razini Varaždina postigli uvjerljive pobjede.

Četvrtak, 27 May 2021 12:56

Podrška umirovljenika županu Čačiću

Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, Udruga umirovljenika i osoba starije životne dobi Solidarnost, kao najjača udruga koja okuplja članove s područja cijele Varaždinske županije te Vladimir Kozjak, predsjednik Savjetaza umirovljenike Varaždinske županije dali su podršku županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću (Reformisti) uoči drugog kruga predstojećih lokalnih izbora.

Stranica 1 od 76
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”