Narodna stranka - REFORMISTI

Narodna stranka - REFORMISTI

Povodom Međunarodnog dana knjiga koji se obilježava 14. veljače Reformisti Gradske organizacije Varaždin i Varaždinske Toplice uključili su se u akciju prikupljanja knjiga za djecu i mlade koje je organizirala Prva gimnazija Varaždin pod nazivom 'Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj!".

Zaklada za pomoć djeci Vita je prošle godine organizirala niz uspješnih akcija i događaja pa je tim povodom, a kako bi se i zahvalila svima koji su podržali rad Zaklade, upraviteljica Natalija Martinčević priredila prijem u Županijskoj palači. Zahvalnice te prigodne poklončiće primili su tako Marija Cafuk iz OPG-a Cafuk, ravnateljica Nataša Fatiga u ime OŠ Beletinec, ravnatelj Mario Šipek u ime V. Osnovne škole Varaždin, županijski vijećnik Krešo Horvat u ime  Zajednice Hrvata u Stuttgartu te Martina Pakšec u ime agencije PR Lady.

Na  13. sjednici Gradskog vijeća Grada Novog Marofa održanoj  31. siječnja 2019. izmjenom i dopunom statuta Grada ukinuti su mjesni odbori. Grad Novi Marof do trenutka raspuštanja imao je 30 mjesnih odbora. Klub vijećnika Reformista (gradski vijećnik Ninoslav Bartolec)  i SDP-a, glasao je protiv te odluke.

Uređaj za magnetsku rezonanciju (MR) stigao je danas, 12. veljače, u Opću bolnicu Varaždin. Važan uređaj vrijedan je 7,1 milijun kuna, a nabavljen je bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva. Do kraja ožujka MR bi trebao biti montiran i početi službeno s radom.

Učenici Strojarske i prometne škole u Varaždinu, koji se školuju za vozača motornih vozila, praktičnu nastavu će obavljati u novom teretnom vozilu C kategorije. Vozilo je vrijedno 630.000 kuna, a njegovu nabavu je s 400.000 kuna financirala Varaždinska županija, dok je preostalih 230.000 kuna osigurala sama škola.

U petak 18. siječnja 2019. godine župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa suradnicima susreo se s predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Općine Bednja te gradova Lepoglava i Ivanec, a u petak 9. veljače 2019. godine sa predstavnicima iz grada Ludbrega te općina Sveti Đurđ i Martijanec. U pratnji župana Čačića bili su zamjenik župana Tomislav Paljak, te Renato Podbojec i Martin Hajdinjak, članovi Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

O zdravstvenom turizmu, razvoju lječilišta te o mnogim drugim temama razgovaralo se danas u Županijskoj palači gdje je župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa suradnicima, posebnom savjetnicom Natalijom Martinčević te pročelnicom Upravnog odjela za  zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorkom Horvat ugostio predstavnike pokrajine Štajerske.

U snježnom Mauterndorfu u Austriji održan je Međunarodni balonaški tjedan na kojem je sudjelovao i balon Varaždinske županije „Svečanost cvijeća“. Članovi Balon kluba Zagreb popeli su se na tron osvojivši 3. mjesto od 15 balonaških ekipa koje su sudjelovale na natjecanju. Povoljno vrijeme i odlična atmosfera omogućili su održavanje nekoliko prekrasnih letova na ovom idiličnom krajoliku.

U Županijskoj palači u Varaždinu je danas, 4. veljače, održan sastanak župana Varaždinske županije Radimira Čačića, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca te saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Josipa Križanića s pomoćnikom glavnoga ravnatelja HRT-a Jozom Barišićem.

Čak 400-tinjak uzvanika i gostiju, među kojima i brojni uglednici iz diplomatskog, kulturnog i javnog života, uživali su na Svečanom balu Varaždinske županije u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u petak, 1. veljače.

Stranica 1 od 30
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem