Ljubičasta noć u Svetom Iliji

Ljubičasta noć u Svetom Iliji

Jučer se na području oko igrališta DŠR u Doljanu održala ''Ljubičasta noć'' koju je organizirala općinska organizacija Sveti Ilija Narodne stranke Reformisti. U sklopu druženja članova i simpatizera Narodne stranke Reformisti odigran je i malonogometni turnir, na kojem je pobjedu odnijela ekipa Reformista iz Sračinca, u čijim redovima su igrali predsjednik Županijske organizacije Varaždinske županije Narodne stranke Reformisti te dožupan Tomislav Paljak i dožupan Robert Vugrin. Drugo mjesto zauzela je ekipa domaćina iz Sv. Ilije.

Na druženju su sudjelovali i predsjednik Narodne stranke Reformisti i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, potpredsjednica Narodne stranke Reformisti i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, kao i brojni županijski vijećnici Reformista te mnoštvo drugih članova i gostiju.
Pehare najboljim ekipama podijelila je Natalija Martinčević uz čestitke najboljima. Nakon proglašenja pobjednika uslijedilo je puštanje ljubičastih lampiona, a druženje brojnih članova i simpatizera Reformista nastavljeno je do kasno u noć.

Više...
Anita Velić Fabijanić izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu

Anita Velić Fabijanić izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu

Organizacija mladih Europske demokratske stranke (European Democratic Party-EDP)  Young democrats for  Europe (YDE) organizirala je u Bruxellesu 30.06.2018.  izborni kongres na kojem je izabrano novo predsjedništvo. Predsjedništvo YDE  izabire se na dvogodišnji mandat, a u ovom sastavu čini ga deset članova. Anita Velić Fabijanić, kao predstavnik Narodne stranke-Reformisti, izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu, dok je Begoña Garteizaurrekoa (Basque Country) izabrana za predsjednicu.

Delegati i gosti iz više od 12 zemalja raspravljali su o potrebi promicanja demokratskih vrijednosti unutar Europske unije, ali i ulozi mladih na predstojećim europskim izborima 2019.godine.

Nekoliko dana ranije,na temu europskih izbora i institucija Europske unije, organizirana je Ljetna akademija pod pokroviteljstvom Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) na kojoj je više od 100 sudionika, mladih liberala i demokrata, raspravljalo o budućnosti Europe, izlasku Velike Britanije iz Europske unije (Brexit)  i njihovom viđenju europskih izbora 2019.

„Tijekom ovog kongresa iznesena su stajališta mladih iz različitih zemalja EU, ali istih ili sličnih političkih stavova. Mladi su sadašnjost i budućnost Europe te je nužno podići svijest o važnosti projekata za mlade, njihovom socijalnom i društvenom razvoju. Drago mi je što sam sudjelovala na Ljetnoj akademiji ALDE grupe, a velika mi je čast što sam u svojoj organizaciji (Young democrats for  Europe ) ponovno izabrana u predsjedništvo. Donijeli smo dvije rezolucije tijekom kongresa, o demokraciji te o identitetu,kulturi i obrazovanju koje ćemo predstaviti Europskoj demokratskoj stranci. S obzirom na predstojeće europske izbore, čeka nas velik posao, kako u europskim organizacijama, tako i u našim matičnim političkim strankama.“ –istaknula je Anita Velić Fabijanić.

Više...
Interesni odbor za obrazovanje

Interesni odbor za obrazovanje

U srijedu, 20. lipnja, u uredu Narodne stranke - Reformisti, konstituiran je Strukovni interesni odbor za obrazovanje, znanost, kulturu i sport. Strukovni odbor Reformista će, osim stranačkih kolegica i kolega stručnjaka iz navedenih područja, angažirati i vanjske stručnjake, kao i sve one koji, svojim znanjem, referencama i idejama žele, u javnoj raspravi i konkretnim prijedlozima, doprinijeti učinkovitijem razvoju i obogaćivanju sustava.

Strukovni interesni odbori Narodne stranke - REFORMISTI su stručno- savjetodavna tijela koja daju mišljenja i prijedloge, potiču inicijative prema nadležnim tijelima, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života naših građana - naglasio je županijski predsjednik Reformista Tomislav Paljak.

Za predsjednicu je izabrana Hana Bulić,profesorica filozofije i sociologije, predsjednica Općinske organizacije Reformista u Donjoj Voći, a zamjenik je Željko Bedeković, mag.iur., zaposlen u Osnovnoj školi Varaždinske Toplice, predsjednik Gradske organizacije Reformista u Varaždinskim Toplicama.

Na ovoj uvodnoj sjednici, kojoj se odazvalo desetak članova iz područja predškolskog, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog miljea, predstavljen je program rada Odbora te su otvorene i tematske rasprave o projekciji kurikulumskih ishoda provedbe eksperimentalnog programa "Škola za život" te se raspravljalo o dugoročnim benefitima provedbe EU projekata, kako onih koje škole provode same, tako i onih koje inicira i potiče Varaždinska županija, a tiču se energetskih obnova škola na prostoru Varaždinske županije. Novoizabrana predsjednica zahvalila je članovima na ukazanom povjerenju te najavila radnu jesen za ovaj Odbor.

Više...
Na zahtjev Reformista Općinske organizacije Jalžabet saniran drugi dio  Vinogradske ulice u Kaštelancu

Na zahtjev Reformista Općinske organizacije Jalžabet saniran drugi dio Vinogradske ulice u Kaštelancu

Temeljem inicijative Reformista Općinske organizacije Jalžabet i građana Kaštelanca saniran je i drugi dio Vinogradske ulice u Kaštelancu.

Reformisti su u veljači ove godine uputili zahtjev za sanaciju Općinskom vijeću u Jalžabetu, no dobiven je odgovor da navedena cesta nije u ingerenciji Općine te da na njoj nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi .

- Zbog katastrofalnog stanja u kojem se nalazila cesta, odlučili smo se obratiti Županijskoj upravi za ceste te je izvršen obilazak. Brzom reakcijom predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Nenada Koščaka i ravnatelja Tomislava Osonjačkog naša cesta danas je u završnoj fazi sanacije i hvala im na ovoj pomoći – naglasio je predsjednik Općinske organizacije Reformista Rajko Solar i član Reformista i mještanin Kaštelanca Vladimir Temšić. Dužina ceste je 550 metara, a njezinu sanaciju financirala je Županijska uprava za ceste s 190.000 kuna.

Više...
Osnovan Interesni odbor mladih Reformista Zapad

Osnovan Interesni odbor mladih Reformista Zapad

U Društvenom domu u Punikvama održana je Osnivačka skupština Interesnog odbora Reformista Zapad. Za predsjednika izabran je Anđelko Brezovec, dok su za njegove potpredsjednike izabrani Nino Fištrek i Matija Ivanušić. U TIM Zapad pripadaju Gradovi Ivanec, Lepoglava, Općine Klenovnik, Vidovec, Maruševec, Donja Voća i Bednja.

Predsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Tomislav Paljak pozdravio je sve okupljene te se u svom govoru osvrnuo na investicije Varaždinske županije u obrazovanje posebno ističući projekte energetske obnove osnovnih i srednjih škola gdje će se uložiti preko 62 milijuna kuna. Također, Paljak se osvrnuo i na destruktivnu politiku Živog zida te njihovog poticaja izlaska Hrvatske iz Europske unije, a upravo zahvaljujući fondovima EU Varaždinska županija je povukla preko 250 milijuna kuna što ju čini daleko najuspješnijom Županijom u Hrvatskoj.

Mladi Reformisti u vrlo pozitivnoj atmosferi predstavili su svoj program rada pred brojnim okupljenim članovima naglasivši kako im je drago da su na ovom području Županije dobili novu opciju i priliku da putem Reformista izlože svoje ideje i prijedloge.

Novoizabrani predsjednik Interesnog odbora mladih, Anđelko Brezovec, osvrnuo se na aktivnosti koje mladi na ovom području planiraju raditi. Tribine s temama za mlade, radionice, druženja s građanima kroz sportske igre i štandove samo su neki od planova koje je iznesao Brezovec. Također, Brezovec je naglasio kako je imao priliku otići u inozemstvo, a umjesto toga odlučio je ostati u svom rodnom kraju i otvoriti vlastitu tvrtku te će se kroz program mladih Reformista baviti i politikom koja će mladima pružiti viziju za ostanak.

Podršku mladima dali su i potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Nenad Koščak, tajnik Županijske organizacije Davor Golub, potpredsjednici Gradske organizacije Varaždin Darko Detelj i Robert Vugrin, povjerenik Interesnog odbora mladih Varaždinske županije Dominik Kobzinek te predsjednici gradskih i općinskih organizacija.

Više...
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Decline