Na kongresu mladih demokrata "Young democrats for Europe" sudjelovali predstavnici Narodne stranke – REFORMISTI

Na kongresu mladih demokrata "Young democrats for Europe" sudjelovali predstavnici Narodne stranke – REFORMISTI

Kongres organizacije mladih demokrata Young democrats for Europe (YDE) održao se proteklog vikenda u Parizu. Na njemu su sudjelovali predstavnici Narodne stranke – REFORMISTI Luka Brezovec, povjerenik Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije i vijećnik županijske skupštine Varaždinske županije,  Antonella Velić, potpredsjednica YDE i Valentina Velić.

Na kongresu se raspravljalo o aktualnim temama poput prijetnja demokraciji, kriza u Europi i klimatskih promjena.  Kroz razne panele i radionice koje su predvodili Marie-Pierre Vedrenne, zastupnica u Europskom Parlamentu, Laurence Boone, Francuska Ministrica europskih poslova te zastupnici francuskog parlamenta Frédéric Petit i Maud Gatel. Na kongresu u Parizu raspravljalo se i o nadolazećoj kampanji za europske izbore.

Usvojena je Pariška deklaracija koja mladima Europe poručuje da se politički aktiviraju te da se  odupru populističkim i ekstremističkim idejama. Održana je i Glavna skupština na kojoj su u YDE organizaciju prihvaćeni novi članovi.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”