U Trnovcu Bartolovečkom održano predavanje te mjerenje šećera i tlaka za umirovljenike

U Trnovcu Bartolovečkom održano predavanje te mjerenje šećera i tlaka za umirovljenike

U utorak, 14. studenog, u Trnovcu Bartolovečkom, na inicijativu Općine, a u suradnji s Društvom Crvenog križa Varaždinske županije i grada Varaždina, održano je predavanje te edukativna radionica za umirovljenike, a i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Načelnica Verica Vitković, pozdravila je umirovljenike na početku predavanja te najavila niz sadržaja koje će Općina provoditi u suradnji s Društvom Crvenog križa:

''Drago mi je da smo imali prilike organizirati jednu ovakvu radionicu, te na tome zahvaljujem Društvima Crvenog križa Varaždinske županije i  Grada Varaždina, te predsjednici udruge umirovljenika Općine Mariji Magić, koja je pomogla da se ovo i održi. Nadam se da ćemo sljedeći put proširiti ovakve i slične radionice i mjerenja tlaka i šećera, očne preglede i na ostale stanovnike cijele Općine Trnovec Bartolovečki. Iznimno je važno da svi mi redovito kontroliramo svoje zdravlje, što mentalno, što fizičko i uvijek ćemo kao Općina napraviti sve što možemo da našim mještanima omogućimo što pristupačnije preglede i edukacije. Započeli smo i proces nabavke dva uređaja za mjerenje masnoće u krvi, jedan za ambulantu u Trnovcu, drugi u Šemovcu, kako bi osigurali i ovu vrstu usluge za naše mještane.'' rekla je Vitković.

Helena Šargač, iz GDCK grada Varaždina održala je predavanje i radionicu o uspješnom starenju: ''Uspješno starenje kod osoba treće životne dobi ne podrazumijeva samo fizičko, nego i mentalno stanje osobe, potencijale, kako si sami mogu pomoći, da budu zadovoljniji i sretniji svojim životom. Danas će naučiti niz mentalnih vježbi za poticanje, kako biti zadovoljniji i kako gledati pozitivnije na život.''

Predrag Makaj, iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije, održao je predavanje o stresu, odnosno koji su znakovi stresa, kako se s njime nositi i kako osvijestiti svoje potencijale i snage da se uspješno nose sa stresom.

''Uz predavanje, u suradnji s GDCK grada Varaždina pripremili smo i mjerenje šećera i krvnog tlaka za umirovljenike'' rekao je Makaj.

Umirovljenici su složni kako ovakvih radionica i edukacija treba više, što će im biti i omogućeno u suradnji s Općinom.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”