Martinčević: Ovaj proračun neupitan je pokušaj kupovine glasova i obmanjivanja naših građana u izbornoj godini.

Martinčević: Ovaj proračun neupitan je pokušaj kupovine glasova i obmanjivanja naših građana u izbornoj godini.

Zagreb, 30. studenog 2023. – Saborska zastupnica Narodne stranke - REFORMISTI Natalija Martinčević danas je u Saboru glasala protiv proračuna koji je predložila Vlada RH.

Ovaj proračun neupitan je pokušaj kupovine glasova i obmanjivanja naših građana u izbornoj godini.

Planirani rast prihoda u 2024. iznosi 3 % a rast rashoda 11,2 % čime se predviđa čak dva i pol puta veći minus od ovogodišnjeg, a sve će to nakon izbora doći na naplatu našim građanima.

U borbi protiv inflacije naša je Vlada uz Slovačku druga najneuspješnija u EU zoni, a Hrvatska je u tim negativnim trendovima također i rekorder u porastu troškova kućanstva koji su za 2,5 puta veći od europskog prosjeka.

Tim politikama za trećinu se smanjila kupovna moć hrvatskih građana a čak dvije trećine umirovljenika dovedeni su na rub ili ispod ruba siromaštva.

Proračun koji je predložila HDZ-ova Vlada ne previđa niti jedan jedini strateški ili razvojni projekt kao niti jednu jedinu reformu. Niti reformu  zdravstva koje je u potpunom kolapsu kao ni reformu pravosuđa u koje danas u Hrvatskoj povjerenje ima manje od 2 % građana. Moguće zato jer vladajućima upravo ova pravna kaljuža najbolje odgovara.

“I ovaj proračun nažalost je samo žalostan nastavak potpunog ignoriranja Sjevera Hrvatske od strane HDZ-a.

Ne predviđa se niti jedan strateški projekt, brza pruga Varaždin Zagreb potpuno je izbačena iz proračuna a koči se i velik projekt Sveučilišnog kampusa FOI koji ima svu spremnu dokumentaciju ali i dalje stoji.

No posebno je sramotno da se za sveučilište Sjever niti jedne godine ne može osigurati redovno i planirano financiranje kao za sva druga sveučilišta nego se izvode “žicanja” s amandmanima samo kako bi si HDZ-ovi zastupnici lažno pripisivali zasluge “ - istaknula je zastupnica Martinčević.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”