Milivoj Dretar i dalje na čelu Zajednice Udruga antifašista, župan Čačić naglasio važnost njegovanja antifašističkih vrijednosti

Milivoj Dretar i dalje na čelu Zajednice Udruga antifašista, župan Čačić naglasio važnost njegovanja antifašističkih vrijednosti

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije održala je u Županijskoj palači u Varaždinu redovnu izbornu skupštinu na kojoj je dosadašnji predsjednik prof. Milivoj Dretar ponovno dobio povjerenje članstva da bude na čelu spomenute udruge.

Prije samog početka radnog dijela skupštine prisutne je pozdravio župan Varaždinske županije, ujedno i predsjednik Reformista Radimir Čačić koji je naglasio važnost njegovanja antifašističkih vrijednosti.

- Drago mi je da u našoj Županiji djeluje jedna takva udruga, ali s druge strane je to zapravo i žalosno. Naime, razočaravajuće je da i u današnje doba moramo stalno upozoravati na opasnosti od fašističko-nacističke ideologije koja je svijetu nanijela zlo velikih razmjera.   Stoga podržavamo ovu udrugu  koje promiče antifašizam kao osnovnu civilizacijsku vrijednost, a time i temelje moderne, suvremene i demokratske hrvatske države koja je zasnovana na tekovinama antifašizma. Uostalom, svi ono koji su dali veliki doprinos stvaranju moderne Države Hrvatske bili su partizanski borci poput Tuđmana, Špegelja, Bobetka i drugih – rekao je Čačić te  istaknuo kako je hrvatski antifašistički pokret bio najsnažniji u Europi.

Izbornoj skupštini nazočili su predstavnici antifašističkih udruga iz susjednih Županija kao i savjetnica župana Natalija Martinčević koja je uz župana najavila učlanjenje u Udrugu antifašističkih boraca i antifašista.

Predsjednik prof. Milivoj Dretar zahvalio se Županiji na podršci u radu i aktivnostima udruge.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”