Reformisti  traže hitno rješenje za teretni promet u Jalkovcu

Reformisti traže hitno rješenje za teretni promet u Jalkovcu

U  godinu i pol mandata kao predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovca Robert Vugrin, upozorio je na  problem teretnog prometa u Jalkovcu najmanje šest puta i na svim trima održanim koordinacijama gradonačelnika s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, a što je vidljivo i u promemoriji, koja je od strane Grada Varaždina poslana samo jednom.

- Upozorio sam na taj problem i kroz definiciju prioriteta za Mjesni odbor Jalkovec krajem 2017. godine, zatim kroz dopis koji je išao u travnju 2018. godine na Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, još jednom u lipnju 2018. dopisom prema Upravnom odjelu za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo, te ponovljenim dopisom prema UO za komunalne poslove u srpnju  2018. godine sa zamolbom za bilo kakvom povratnom informacijom, odnosno, molbom da ukoliko su određene dodatne radnje po tom pitanju već poduzete, da nas upoznaju s aktualnim statusom projekta i njegovim terminskim planom. – naglasio je  Vugrin.

Na jugozapadnom ulazu u Grad  Varaždin u Jalkovcu nalazi se Zona malog i srednjeg poduzetništva, u kojoj je trenutno smješteno 40-ak poduzetnika, a zaposleno oko 800 ljudi.

Sama Zona je u nekoliko posljednjih godina povećala broj korisnika što je intenziviralo promet kroz samo naselje do zone, a kako postoji mogućnost da se i u predstojećem razdoblju dodatno poveća broj korisnika. Činjenica je da određeni gospodarski subjekti za svoje redovno poslovanje moraju koristiti i transport teretnim vozilima.

S obzirom da se većina kuća naselja Jalkovec nalazi uz glavnu cestu, kretanje teretnih vozila ukupne dužine i preko 10 metara utječe na sigurnost mještana – prije svega pješaka i biciklista i na kvalitetu življenja, s obzirom da teretna vozila prometuju kroz naselje i u sitnim noćnim satima.

- Ispred Vijeća mjesnog odbora na različitim sam razinama Grada Varaždina u više navrata zamolio da se što prije pokrenu potrebite radnje kako bi se našlo rješenje koje bi izmjestilo teretni promet iz samog naselja, odnosno da se pronađe cjelovito, održivo i ekološki prihvatljivo rješenje koje će predvidjeti kompletno teretno logističko rješenje za Zonu malog i srednjeg poduzetništva u Jalkovcu. Nisam dobio nikakvu informaciju o tome pa postavljam pitanje zašto Grad Varaždin ne rješava problem teretnog prometa u Jalkovcu? – rekao je Vugrin.

 

Ono što znamo je da u proračunu Grada Varaždina za 2019. godinu nisu predviđena nikakva sredstva vezana za rješavanje te problematike. 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”