Narodna stranka-Reformisti predala listu kandidata za izbore za Europski parlament

Narodna stranka-Reformisti predala listu kandidata za izbore za Europski parlament

Listu Reformista predvodi Radimir Čačić predsjednik stranke i župan Varaždinske županije. Zagreb, 8. travnja 2019. - Narodna stranka – Reformisti danas je u Hrvatskom saboru predala listu kandidata za izbore za Europski parlament. Listu Reformista predvodi Radimir Čačić predsjednik stranke i župan Varaždinske županije.

Na 2. mjestu liste je potpredsjednica Natalija Martinčević, u prošlom saborskom mandatu prepoznata po najvećem broju zakonskih inicijativa, a završavaju je dugogodišnji gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i sadašnji gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Rezultatima potvrđeni najvidljiviji ljudi liste su i njena politička poruka biračima: samo jaki pojedinci mogu štititi hrvatske interese u europskom parlamentu djelujući na temelju zajedničkih vrijednosti, potpuno svjesni da je snažna i uspješna EU zalog hrvatske budućnosti. Čačić i Dumbović danas su po realizaciji EU projekata, a to potvrđuju službeni podatci otvorenog proračuna ministarstva financija, župan i gradonačelnik najuspješnije hrvatske županije i jednog od najuspješnijih gradova. Andro Vlahušić je do sada neupitno najuspješniji gradonačelnik Dubrovnika.

Nositelj liste Radimir Čačić i danas kao predsjednik najstarije europske regionalne organizacije Alpe Adria i član predsjedništva najveće europske regionalne organizacije (AER), kao i NS Reformisti koja je ujedno članica Alde grupe, snažno zastupaju stavove koje će zastupati i u EU parlamentu. Ti stavovi su prvenstveno usmjereni jačanju uloge regija što je posebno značajno u odnosu na štetnu i opasnu razinu centralizacije koja je prisutna u Republici Hrvatskoj, jačanje kohezijskih fondova i njihovu realizaciju kroz regije te jačanje politika usmjerenih društvu jednakih šansi, jer u EU u cjelini i u Hrvatskoj posebno, građani uspješnih i bogatih urbanih prostora ne prepoznaju probleme izvan njih.

Reformisti su usprkos lavini populizma, uvjereni da je politika mjerljiva disciplina i da samo godine rada i ostvareni rezultati smiju i mogu biti osnova političkoj stranci i njenim kandidatima da zatraže povjerenje birača.

Lista Narodne stranke – REFORMISTI za Europski parlament:

1.Radimir Čačić

2.Natalija Martinčević

3.Ervin Vičević

4.Alenka Košiša Čičin-Šain

5.Tomislav Paljak

6.Anita Begić Hadžipašić

7.Davor Kljak

8.Vlasta Mišurac

9.Zemir Delić

10.Anita Velić Fabijanić

11.Andro Vlahušić

12.Darinko Dumbović

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”