Općina Vidovec u 2018. godini iz EU fondova povukla 0 kuna!

Općina Vidovec u 2018. godini iz EU fondova povukla 0 kuna!

Prošlog tjedna u općini Vidovec održana je 15. sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je podnesen Izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. godinu. Kako smo imali prilike čuti od načelnika Brune Hranića, koji je podnio izvještaj, općina Vidovec iz EU fondova nije povukla ni jednu jedinu kunu. Obzirom na to da smo svakodnevno svjedoci da druge općine i gradovi, a pogotovo Varaždinska županija, koriste široke mogućnosti financiranja različitih projekata iz fondova Europske unije, smatramo kako je i općina Vidovec po tom pitanju mogla puno bolje i više. Jer koliko god da je povučeno sredstava, bilo bi bolje od sadašnjih nula kuna, što je uistinu nevjerojatno, ako uspoređujemo s bilo kojom općinom u županiji.

Kao predsjednik OO Reformista Vidovec želim upozoriti na ovu zabrinjavajuću činjenicu kako Vidovec nije povukao ni jednu kunu iz Europskih fondova, dok je istovremeno Varaždinska županija iskoristila čak 700 milijuna kuna iz EU fondova te je prva u Hrvatskoj prema povlačenju sredstava. Smatramo kako bi se općina Vidovec svakako trebala ugledati na ovaj dobar primjer iz prakse, te u budućnosti uložiti više truda u povlačenje sredstava koja su raspoloživa u fondovima Europske unije, samo za njih treba pripremiti projekte.

Predsjednik Općinske organizacije Reformista Vidovec,

Renato Cafuk

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”