Anita Velić Fabijanić izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu

Organizacija mladih Europske demokratske stranke (European Democratic Party-EDP)  Young democrats for  Europe (YDE) organizirala je u Bruxellesu 30.06.2018.  izborni kongres na kojem je izabrano novo predsjedništvo. Predsjedništvo YDE  izabire se na dvogodišnji mandat, a u ovom sastavu čini ga deset članova. Anita Velić Fabijanić, kao predstavnik Narodne stranke-Reformisti, izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu, dok je Begoña Garteizaurrekoa (Basque Country) izabrana za predsjednicu.

Delegati i gosti iz više od 12 zemalja raspravljali su o potrebi promicanja demokratskih vrijednosti unutar Europske unije, ali i ulozi mladih na predstojećim europskim izborima 2019.godine.

Nekoliko dana ranije,na temu europskih izbora i institucija Europske unije, organizirana je Ljetna akademija pod pokroviteljstvom Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) na kojoj je više od 100 sudionika, mladih liberala i demokrata, raspravljalo o budućnosti Europe, izlasku Velike Britanije iz Europske unije (Brexit)  i njihovom viđenju europskih izbora 2019.

„Tijekom ovog kongresa iznesena su stajališta mladih iz različitih zemalja EU, ali istih ili sličnih političkih stavova. Mladi su sadašnjost i budućnost Europe te je nužno podići svijest o važnosti projekata za mlade, njihovom socijalnom i društvenom razvoju. Drago mi je što sam sudjelovala na Ljetnoj akademiji ALDE grupe, a velika mi je čast što sam u svojoj organizaciji (Young democrats for  Europe ) ponovno izabrana u predsjedništvo. Donijeli smo dvije rezolucije tijekom kongresa, o demokraciji te o identitetu,kulturi i obrazovanju koje ćemo predstaviti Europskoj demokratskoj stranci. S obzirom na predstojeće europske izbore, čeka nas velik posao, kako u europskim organizacijama, tako i u našim matičnim političkim strankama.“ –istaknula je Anita Velić Fabijanić.