Interesni odbor za obrazovanje

U srijedu, 20. lipnja, u uredu Narodne stranke - Reformisti, konstituiran je Strukovni interesni odbor za obrazovanje, znanost, kulturu i sport. Strukovni odbor Reformista će, osim stranačkih kolegica i kolega stručnjaka iz navedenih područja, angažirati i vanjske stručnjake, kao i sve one koji, svojim znanjem, referencama i idejama žele, u javnoj raspravi i konkretnim prijedlozima, doprinijeti učinkovitijem razvoju i obogaćivanju sustava.

Strukovni interesni odbori Narodne stranke - REFORMISTI su stručno- savjetodavna tijela koja daju mišljenja i prijedloge, potiču inicijative prema nadležnim tijelima, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života naših građana - naglasio je županijski predsjednik Reformista Tomislav Paljak.

Za predsjednicu je izabrana Hana Bulić,profesorica filozofije i sociologije, predsjednica Općinske organizacije Reformista u Donjoj Voći, a zamjenik je Željko Bedeković, mag.iur., zaposlen u Osnovnoj školi Varaždinske Toplice, predsjednik Gradske organizacije Reformista u Varaždinskim Toplicama.

Na ovoj uvodnoj sjednici, kojoj se odazvalo desetak članova iz područja predškolskog, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog miljea, predstavljen je program rada Odbora te su otvorene i tematske rasprave o projekciji kurikulumskih ishoda provedbe eksperimentalnog programa "Škola za život" te se raspravljalo o dugoročnim benefitima provedbe EU projekata, kako onih koje škole provode same, tako i onih koje inicira i potiče Varaždinska županija, a tiču se energetskih obnova škola na prostoru Varaždinske županije. Novoizabrana predsjednica zahvalila je članovima na ukazanom povjerenju te najavila radnu jesen za ovaj Odbor.