Župan Kolar (SDP) dao podršku županu Čačiću (Reformisti) uoči drugog kruga izbora

Župan Kolar (SDP) dao podršku županu Čačiću (Reformisti) uoči drugog kruga izbora

Krapinsko-zagorski župan u trećem mandatu Željko Kolar (SDP) danas je u Varaždinu dao podršku županu Varaždinske županije Radimiru Čačiću (Reformisti) uoči drugog kruga predstojećih lokalnih izbora.

Kazao je kako su u protekle četiri godine odlično surađivali na različitim projektima te je siguran da će se uspješna suradnja nastaviti i idućem mandatu, posebno prilikom realizacije Razvojnog sporazuma Sjever koji se odnosi na Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-križevačku Međimursku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

-Ja i župan Čačić smo inzistirali da imamo istu mogućnost povlačenja EU sredstva kao što imaju naši prijatelji iz Slavonije, Baranje i Srijema. U tome smo uspjeli, Sporazum je pripremljen i očekujem da ga nakon izbora potpišemo te da ga nastavimo provoditi u istoj ekipi – rekao je Kolar aludirajući na Sporazum koji se treba potpisati s Vladom Republike Hrvatske. 

-Razvojni sporazum Sjever omogućit će investiciju u ovih županija preko 10 milijardi kuna. To će dati mogućnost našim županijama da se ravnopravno razvijaju s ostalima. Često se govori da Sjever Hrvatske proizvodi i izvozi te da mu ne treba ništa, no to je kriva teza jer zbog čega su plaće tako niske ovdje ako je sve tako sjajno. Intenzivna proizvodnja ima svojih prednosti i nedostataka – pojasnio je Kolar te podsjetio kako su se prvotno tri župana (Kolar, Čačić i Posavec), a kasnije njih pet dogovorili oko projekata bitnih za sjever, pri čemu je upravo župan Čačić Lepoglavsku spojnicu tj. brzu prugu Zagreb-Lepoglava-Varaždin-Čakovec uvrstio u Sporazum Sjever.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”