Reformisti predali kandidacijske liste za parlamentarne izbore

Zagreb, 15. lipnja 2020. –  Narodna stranka – REFORMISTI s partnerima iz Hrvatske seljačke stranke Braće Radić te Stranke hrvatskih umirovljenika - Umirovljenici predala je danas Državnom izbornom povjerenstvu liste kandidata za predstojeće Izbore za zastupnike u Hrvatski sabor.

Predstavnicima Reformista predvođenim predsjednikom Stranke Radimirom Čačićem tom su se prilikom pridružili i Stanko Grčić predsjednik Hrvatske seljačke stranke Braće Radić te nezavisni kandidat Darko Dania.

Narodna stranka – Reformisti, stranka lijevog centra, samostalno ili u suradnji s manjim centrističkim strankama Hrvatskom seljačkom strankom braće Radić i Strankom hrvatskih umirovljenika, izlazi na parlamentarne izbore u devet izbornih jedinica.  U 6. izbornoj jedinici izlazi zajedno s Restart koalicijom, a u 2. izbornoj jedinici u koaliciji s Nezavisnom listom Željka Lackovića i nekoliko drugih stranaka koje ga podržavaju.

„Naši ciljevi su osvajanje 2 mandata u 3. izbornoj jedinici te po jednog u 6. i 2. izbornoj jedinici. Uvjereni smo da će naši mandati biti presudni u formiranju Vlade Republike Hrvatske i da će Hrvatsku usmjeriti prema kvalitetnijim politikama i najvišim civilizacijskim standardima. Sporazum u 6. izbornoj jedinici predviđa obvezu podrške Vladi lijevog centra u slučaju osvajanja relativne većine, ako se takva mogućnost otvori, a u suprotnom ćemo svojim mandatima raspolagati u najboljem interesu hrvatskih građana“, istaknuo je ovom prilikom Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti.