Izložba vina „Zlatne kapi Tužna“ okupila veliki broj sudionika, podršku vinogradarima dao i župan Radimir Čačić

Izložba vina „Zlatne kapi Tužna“ okupila veliki broj sudionika, podršku vinogradarima dao i župan Radimir Čačić

Udruga vinogradara i voćara sv. Antun Tužno, jučer je u Etno kući Kitec u Domitrovcu po trinaesti puta zaredom organizirala izložbu vina pod nazivom "Zlatne kapi Tužna". Tom prigodom dodijeljena su priznanja vinogradarima za prošlogodišnju berbu, a svečanosti otvorenja izložbe prisustvovali su  i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, donačelnik Općine Vidovec Dubravko Zavrtnik, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac te mnogi drugi.

Pohvalivši rad i aktivnosti Udruge koja okuplja 120 članova, župan Čačić je naglasio važnost proizvodnje kvalitetnog vina koje je uz domaću hranu svojevrsni čuvar okusa i mirisa varaždinskog kraja.

- Svakako nam je potrebna veća vidljivost, same izložbe iz godine u godinu pokazuju da imamo jako dobra vina, no još ne znaju svi za njih. Mi kao Županija krećemo k većoj promociji i tu Vam stojimo na raspolaganju. Čestitke svima koji ste dali svoje vino na izložbu jer ste u proizvodnju uložili  svoje vrijeme i trud, ali i znanje- rekao je župan.

Predsjednik Udruge vinogradara i voćara sv. Antun Tužno Ivica Pozder, zahvalio se županu na dolasku.

-Hvala Županiji te Općini Vidovec na potpori, ova izložba je prilika da se malo podružimo te probamo vina našeg kraja. Mi smo jedina udruga u Varaždinskoj županiji koja ima i svoj vlastiti vinograd. Imamo 260 loza koje obrađuju članovi udruge i na to smo ponosni.  Aktivni smo, surađujemo s ostalim udrugama, educiramo se i to je ključ našeg pozitivnog rada – rekao je Ivica Pozder.  

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”