Diljem županije organizirani stručni skupovi na temu dodjele bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Diljem županije organizirani stručni skupovi na temu dodjele bespovratnih sredstava za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Ove srijede, 3. lipnja, započinje niz stručnih skupova koji će se održati diljem županije, a na temu bespovratnih sredstava koje Varaždinska županija dodjeljuje za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Stručni skupovi organizirani su od strane Narodne stranke - REFORMISTI, a o tome kako se prijaviti za sufinanciranje, govorit će stručne osobe iz područja gospodarstva, prostornog uređenja i europskih poslova.

Iz Narodne stranke – REFORMISTI pozivaju sve građane koje zanima sufinanciranje troškova izrade dokumentacije da posjete stručne skupove koji će se održavati u njihovom mjestu prema priloženom rasporedu.

‘’Varaždinska županija objavila je Javni poziv za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća i željeli smo da građani iz prve ruke saznaju na koji način se prijaviti za dobivanje bespovratnih sredstava te omogućiti građanima da na licu mjesta postave pitanja o svemu što ih zanima vezano uz ovu temu. Pozivamo sve građane da dođu i informiraju se o ovom sufinanciranju, kako bi što lakše ispunili prijavu. Sredstva su osigurana za sve građane koji se prijave, tako da nitko neće ostati zakinut za sufinanciranje. Ovo nisu politički skupovi, već otvoreni stručni skupovi za sve građane na kojima će biti riječ isključivo o temi na koju se odnose.’’ naglasila je Natalija Martinčević, predsjednica Reformista Varaždinske županije.

Varaždinska županija izradu izvješća o energetskom pregledu i energetski certifikat s detaljnom ponudom opreme i radova sufinancira s do 2.500 kuna, a troškove izrade glavnog projekta za ugradnju sunčanih elektrana sufinancira s do 2.500 kuna.

‘’Jedan građanin može dobiti do 5.000 kuna za izradu dokumentacije. Jedini uvjet je da građani podnesu prijavu Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Za građane rizika nema, jer ako i ne dobiju sufinanciranje od Fonda, Županija im isplaćuje bespovratna sredstva jer je uvjet prijava Fondu. Prijavu za sufinanciranje građani Varaždinskoj županiji trebaju dostaviti do 30. lipnja. Prvi stručni skup održat će se 3.lipnja u Varaždinu u prostorijama Vatrogasnog doma Varaždin (Trenkova 44).’’, naglasio je Robert Vugrin, zamjenik župana i predsjednik GO Reformista Varaždin. Plan stručnih skupova preuzmite OVDJE!

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”