U okviru Varaždinskih baroknih večeri Ansambl Camerata Garestin oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači

U okviru Varaždinskih baroknih večeri Ansambl Camerata Garestin oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači

Ansambl Camerata Garestin koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća, osnovan 2008. godine nastupio je u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u okviru Varaždinskih baroknih večeri. Nastavak je to održavanja koncerata u Županijskoj palači, gdje se nakon prošlogodišnjeg koncerta vrhunskog japanskog čembaliste i skladatelja Masata Suzukija predstavio i  renomirani hrvatski ansambl. Koncertu je uz članove Festivalskog žirija, ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri Davora Bobića, muzikologinje dr.sc. Zdenke Weber, ravnatelja Glazbene škole Davora Matačića prisustvovala i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja je tom prigodom naznačila kako koncerti u okviru baroknih večeri polako postaju tradicija u predivnoj Županijskoj palači.

-Skupštinska dvorana je nekada bila balska dvorana, iznimno je akustična, i drago mi je da smo ovu dvoranu priveli svrsi, kako bi osim održavanja sjednica Skupština i različitih predavanja građani mogu uživati u dobroj glazbi , ali i povijesnom ambijentu. Barokne večeri snažno podupiremo, veseli nas što se Kraljevina Švedska predstavlja kao zemlja partner, a uključili smo se i u organizaciju Total baroquerekla je Martinčević dodavši kako će u Županijskoj palači biti održani i znanstveni skup posvećeni  ulozi Varaždinskih baroknih večeri u istraživanju, očuvanju i promociji hrvatske baštine baroka.

Županija je sve ljubitelje glazbe koji su prisustvovali koncertu počastila slatkim delicijama, a točilo se i barokno pivo.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”