Carmina Burana okupila više od 6 tisuća ljudi, župan Radimir Čačić čestitao izvođačima

Carmina Burana okupila više od 6 tisuća ljudi, župan Radimir Čačić čestitao izvođačima

Monumantalno djelo Carla Orffa, svjetski poznatu kantatu za orkestar, zbor i solo pjevače, daroviti su učenici Glazbene škole u Varaždinu zajedno sa učenicima Konzervatorija iz Maribora i pjevačima varaždinskog zbora Chorus angelicus izveli na obali rijeke Drave. Više od tristo izvođača oduševilo je publiku koja je bila zadivljena i glazbom, ali i scenskim efektima.Ova kantata je izvedena u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije, stoga su izvedbi prisustvovali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević , veliki broj županijskih vijećnika, te gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok sa suradnicima kao i mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije. Župan Čačić čestitao je svima na ovome spektaklu.

-Iskrene čestitke svima, poglavito Glazbenoj školi kojoj je Županija osnivač, danas smo imali prilike vidjeti jednu fantastičnu izvedbu poznate kantate, ljudi su naprosto oduševljeni. Naša glazbena škola ostvarila je kroz ovaj projekt fantastičnu suradnju s mariborskim Konzervatorijem, a poznato Vam je da i mi radimo na osnivanju Konzervatorija jer to Varaždin i Varaždinska županija apsolutno zaslužuju. Dakle, pohvale svima te podrška i pomoć daljnjim projektima – zaključio je župan Čačić.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”