U Bednji i Ivancu održani posljednji predizborni skupovi Reformista

Posljednji u nizu predizbornih skupova koje su Reformisti održali diljem županije povodom predstojećih izbora za EU parlament, održani su jučer, 21.5. u Bednji i Ivancu.

Mještanima Bednje obratio se nositelj liste Reformista za EU parlament, predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI, Radimir Čačić.

'' Ovdje u Bednji očekuje nas jedan zanimljiv projekt. Mi ovdje imamo prostor Trakošćanskog jezera koji 40 god propada. Mulj se diže i jezero propada. Čim sam postao zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda, to je bila jedna od prvih stvari na kojima sam inzistirao. Projekt odmuljivanja jezera Trakošćan nije jeftin, njegova je vrijednost oko 15 milijuna kuna. Projekt je prihvaćen, sigurno će se realizirati, ali sporost Hrvatskih voda je stvarno nevjerojatna. No, i usprkos tome, taj projekt bit će realiziran i zaustavit ćemo propadanje jezera. Osim u Bednji, u županiji provodimo cijeli spektar projekata koji su važni za sve nas. Energetski obnavljamo Domove zdravlja diljem županije, opremamo ambulante i uvodimo nove usluge , osiguravamo besplatne tople obroke za 30 posto naše djece u riziku od siromaštva, jedini smo u Hrvatskoj koji dajemo 3100 besplatnih obroka za djecu. Zajedno s općinama financiramo produženi boravak, a tu je i čitav niz projekata u zdravstvu. '' rekao je Čačić u Bednji.

Skup u Ivancu održao se u punom Ribičkom domu, a prisutne je pozdravio predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI, Radimir Čačić.

'' Kad smo došli na vlast u županiji, predložio sam gradonačelniku Batiniću da u Ivancu riješimo problem škole i napravimo školu po modelu  kako su napravljene i sve druge škole u županiji. To znači da bi dio trebala platiti država, dio županija, a dio grad. Prošle su od toga dvije godine, ništa nije riješeno, a Batinić je naravno zbog toga prozvao županiju. Grad Ivanec se sad slaže s tim modelom, županija se slaže od početka, pa nam ostaje pitanje tko se ne slaže. Odgovor je, naravno, ministrica Divjak iz kvote HNS-a. Kad sam ministrici napisao da je županija suglasna i da s naše strane nema nikakvih problema po pitanju izgradnje škole, ministrica je odgovorila da to snažno podržava, ali da to traži procedure i projekte. Rekao sam joj da to sve već postoji, samo čekamo Vladu.'' rekao je Čačić u Ivancu.

Osim predsjednika Reformista, Radimira Čačića, skupovima u Bednji i Ivancu prisustvovali su kandidati Narodne stranke – REFORMISTI za izbore za EU parlament Natalija Martinčević i Tomislav Paljak.