Održani predizborni skupovi u Svetom Iliji i Gornjem Knegincu

Održani predizborni skupovi u Svetom Iliji i Gornjem Knegincu

Prvim predizbornim skupovima održanima danas u Svetom Iliji i Gornjem Knegincu, započeo je niz skupova koje će Reformisti održati diljem županije u tjednima prije izbora za Europski parlament. U Svetom Iliji mnoštvu okupljenih mještana obratio se nositelj liste Reformista za EU parlament, predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI, Radimir Čačić.

''Ima jedna važna stvar za vas u Svetom Iliji, a to je škola. Nažalost, kad su se gradile škole i svi drugi su se složili, vi ste imali načelnika koji jednostavno nije dao da se napravi škola kad i sve ostale. Jer on je znao kako će. I eto, škola nije izgrađena. Kad sam postao župan, odmah prvi mjesec ponudio sam Ministarstvu da i ovdje napravimo školu po istom modelu kao i sve ostale, no oni su to tad odbili. Odbio je to tada i Batinić, s kojim sam bio na sastanku vezano uz taj problem. Sretna okolnost je sad da je ministrica Divjak odavde, jer morate priznati da je glupo da si ministrica obrazovanja, a da u svom selu nisi u stanju napraviti školu. Ono što je ova vlast ipak uspjela je da su donijeli odluku da se škole koje su u raspadanju smiju financirati, pa smo uspjeli dobiti potpis inženjera da je škola u Svetom Iliji u raspadanju i da ugrožava djecu. Dogovorili smo se da oni daju 80 posto, 15 posto županija, a 5 posto općina. Tako da ćete sigurno dobiti školu, a ako je ministrica ne napravi, županija će sigurno.'' rekao je Čačić u s Svetom Iliji.

Skup u Gornjem Knegincu održao se u punom Društvenom domu, a prisutne je pozdravio predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI, Radimir Čačić. Tom prigodom govorio je o trenutnom stanju u žuapniji, ali i u državi.

''Stopa iseljavanja iz Varaždinske županije relativno je niska, odnosno iseljavanje iz Varaždinske županije bitno je manje nego iz većine ostalih županija u Hrvatskoj. Prvi razlog tome je jednosmjenska nastava, drugi visoka razina zaposlenosti. Važno je da zadržimo male škole u malim sredinama, da roditelji u svojim mjestima imaju područne škole i da nisu opterećeni slanjem djece u škole u obližnje gradove. Dajemo srednjoškolcima i besplatni prijevoz, to je sad već standard. Uveli smo model besplatnih udžbenika, imamo knjižnice besplatnih udžbenika. Imamo dva puta nižu nezaposlenost od hrvatskog prosjeka, samo 1.6 posto stanovništva je nezaposleno, to je niže od europskog prosjeka. Ova županija je do 2017. godine koristila 4 milijuna kuna europskog novca, a od 6. mjeseca 2017. do danas 740 milijuna kuna projekata diljem županije koji su ili realizirani, ili u realizaciji ili odobreni. '' naglasio je Čačić u Knegincu.

Osim predsjednika Reformista, Radimira Čačića, skupovima u Svetom Iliji i Gornjem Knegincu prisustvovali su kandidati Narodne stranke – REFORMISTI za izbore za EU parlament Natalija Martinčević i Tomislav Paljak

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”