Građani više ne podržavaju Čehoka

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana povodom jučerašnjih izbora za Vijeća mjesnih odbora sudjelovali su predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin Natalija Martinčević, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Varaždin Miroslav Marković i v.d. predsjednika Gradske organizacije HSU-a Zlatko Zuber.

Predstavnici triju stranaka koje su zajedno izašle na izbore za vijeća mjesnih odbora istaknuli su svoje zadovoljstvo dobivenim glasovima i osvojenim mandatima te zahvalili svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno građanima koji su glasali za našu koaliciji.

- Građani su poslali dvije jasne poruke, da nisu zadovoljni aktualnom gradskom vlasti Ivana Čehoka  te da su svoju punu podršku dali koaliciji SDP-Reformisti-HSU. – rekla je Martinčević.

Koalicija SDP-Reformisti-HSU pobjednik je ovih izbora: osvojila je ukupno najveći broj glasova, što je 26% više od prve sljedeće liste (HDZ), osvojila je ukupno najveći broj mandata (50), što je 25% više od prve sljedeće liste (HDZ), osvojila je ukupno najveći postotak svih glasova (33,75%) što je 26% više od prve sljedeće liste (HDZ), osvojila je najbolji rezultat u 7 mjesnih odbora, što je 75% više od prve sljedeće liste.

- Lista koalicije SDP-Reformisti-HSU osvojila je najveći broj glasova i pobijedila u mjesnim odborima koji ukupno predstavljaju 76.74% birača Grada Varaždina! – naglasila je Martinčević.

Ono što je važno da je koalicija osvojila apsolutnu većinu u 3. mjesnom odboru, koji je po veličini drugi najveći u Gradu Varaždinu, gdje je naš stari/novi predsjednik Nenad Koščak, koji je ujedno i potpredsjednik Županijske organizacije Reformista, osvojio 7 vijećnika. Također, apsolutnu pobjedu odnio je i Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i aktualni zamjenik župana Varaždinske županije koji je u direktnom duelu s listom Ivana Čehoka osvojio ukupno 6 od 9 vijećnika u Jalkovcu.

- Iza nas su izbori za Vijeća mjesnih odbora, a ova koalicija je pokazala dobru sinergiju. Kao što je navedeno, naša koalicija osvojila je gotovo 80% Grada Varaždina i to nas veseli, a to je i jasna poruka gradonačelniku. Vrijeme je da se svi počnu ponašati u skladu s svojim odgovornim funkcijama, a ne kako se do sada ponašao gradonačelnik. – naglasio je Marković, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Varaždin.

Prisutnima se obratio i Zlatko Zuber v.d. predsjednika Gradske organizacije HSU-a Varaždin.

- Zahvaljujem svojim koalicijskim partnerima na svakom dijalogu kojeg smo imali tijekom kampanje. Zajedno možemo poduprijeti umirovljenike i vjerujem da ćemo kroz mjesne odbore raditi za dobrobit naših umirovljenika. – rekao je Zuber.

- Za nas je politika na ovim izborima završila jučer a pred nama je  odgovoran i predan rad na dobrobit svih građana i zato sve izabrane pozivamo na suradnju u cilju realizacije projekta i podizanja kvalitete života u svim mjesnim odborima – naglasila je Martinčević za kraj.