U nizu predizbornih skupova diljem Grada Varaždin, održani su skupovi i druženja u 5. mjesnom odboru i 6. mjesnom odboru Banfica

U nizu predizbornih skupova diljem Grada Varaždin, održani su skupovi i druženja u 5. mjesnom odboru i 6. mjesnom odboru Banfica

S obzirom da su ovi mjesni odbori geografski jedan do drugog dijele većinu istih problema kao što su problemi s nelegalnim odlagalištima smeća te od prije tjedan dana pojačanim prometom kamiona nakon što je odlukom Ministarstva mora i Ministarstva graditeljstva usmjeren kamionski promet kroz Varaždin.

Prisutnima su se obratili i kandidati na listama u 5. mjesnom odboru Irena Stipešević Rakamarić (Reformisti) i Antonio Hiržin kao nistelj liste (SDP).

U 6. mjesnom odboru ispred velikog broja prisutnih probleme i inicijative Banfice pobrojali su Gordana Marsenić, aktualna predsjednica Vijeća mjesnog odbora Banfica i potpredsjednik Darko Detelj (Reformisti).

Detelj i Marsenić su istaknuli odličnu suradnju u posljednje četiri godine za koju vjeruju da će se nastaviti i u narednom periodu. Detelj se osvrnuo posebno na problem V. osnovne škole, a Marsenić na inicijative koje su pokrenute od strane mjesnog odbora.

Prisutnima su se obratili predsjednici Gradskih organizacija SDP-a i Reformista Miroslav Marković i Natalija Martinčević, te v.d. predsjednika HSU-a Zlatko Zuber.

- S obzirom da živim ovdje na Banfici mogu reći da živim sve ono što je dobro ali i ono što je loše. Posebno bolna točka mi je V. osnovna škola, koja se do danas nije obnovila. Varaždinska županija je u protekle dvije godine krenula u obnovu 22 škole, Grad Varaždin ne može ni započeti jednu koja vapi za obnovom već dugi niz godina. Važno je da ljudi izađu na izbore za Vijeća mjesnih odbora, da mi svi zajedno kao stranke centra i lijevog centra damo poruku da nismo zadovoljni ovakvom gradskom vlasti. – naglasila je Martinčević.

Marković je naglasio kako sve što se napravi, dobro se napravi, no u Gradu Varaždinu se ne rješavaju osnovni problemi već se estetskim zaglađivanjem najveći problemi problemi guraju pod tepih.

- Ako nas gradska vlast ne čuje ili ne želi čuti, onda smo u problemu. To nije odnos koji bi gradska vlast trebala imati prema svojim građanima, a svi smo svjesni kako ova gradska vlast ne rješava probleme po prioritetima građana već prema svojim prioritetima. – naglasio je Marković.

Zuber je pozvao sve umirovljenike da izađu na izbore i da svoj glas daju koaliciji SDP-Reformisti-HSU.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem