Koalicija SDP-Reformisti-HSU nastavlja s okupljanjima po mjesnim odborima diljem Grada Varaždina

Koalicija SDP-Reformisti-HSU nastavlja s okupljanjima po mjesnim odborima diljem Grada Varaždina

I ovaj tjedan koalicija SDP-Reformisti-HSU nastavlja s okupljanjima po mjesnim odborima diljem Grada Varaždina. Jučer, 30.travnja, održan je predizborni skup u Zbelavi i 4. mjesnom odboru.

U Zbelavi, kao najudaljenijem prigradskom naselju pobrojeni su problemi među kojima je svakako najvažniji nedovršena kanalizacija, a zbog toga i katastrofalno stanje prometnica i cjelokupne infrastrukture. Osim što prometnice nisu dostojne mjesnog odbora koji spada pod Grad Varaždin, kroz tu istu prometnicu nema biciklističke ni pješačke staze do osnovne škole. Na predizbornom skupu svoj program predstavila je kandidatkinja koalicije i nositeljica liste Ivana Borovec (Reformisti).

U 4. mjesnom odboru, najvećem mjesnom odboru u Gradu Varaždinu pred preko 80 okupljenih  građana predstavio se nositelj liste i aktualni predsjednik mjesnog odbora Stjepan Lončar (Reformisti). Lončar je uz sve probleme s kojima se suočava ovaj mjesni odbor pobrojao i sve inicijative koje je pokrenuo kao predsjednik Vijeća. Lončar se osvrnuo i na nerazumijevanje aktualne gradske vlasti oko problema na koje svakodnevno upozoravaju građani putem izabranih vijećnika i predsjednika Vijeća mjesnih odbora.

Prisutnima su se i u Zbelavi i 4. mjesnom odboru obratili predsjednik Gradskog odbora SDP-a Miroslav Marković i predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin Natalija Martinčević.

- Kako bismo stvari mogli mijenjati na gradskom nivou i pokazati gradonačelniku i njegovoj koaliciji da nismo zadovoljni njihovom vlašću, potrebno je da se ujedinimo da i dalje ukazujemo na probleme u našim mjesnim odborima. Vrijeme je da građani iskažu svoje nezadovoljstvo ovakvom situacijom u Gradu Varaždinu. – naglasio je Marković.

Martinčević se osvrnula na izostanak realizacije projekata putem fondova EU u Gradu Varaždinu ali i na situaciju u kojoj aktualna gradska vlast nema rješenja za smeće kojeg su u kampanji obećali da će riješiti.

- Puno obećanja smo čuli, ali nikako da s riječi prijeđu na djela. I dok se u Gradu gomilaju problemi, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća raspravljaju o glazbi na šetnici uz Dravu. Najnovija situacija u Gradu vezana je upravo uz problem kojeg je stvorio sam gradonačelnik. Državna komisija za postupak javne nabave poništila je odluku Gradskog vijeća da se van snage stavi Odluka o odabiru zajednice ponuditelja u postupku davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti odlaganja baliranog miješanog komunalnog otpada. Svi ti problemi veliki su udari na naše građane, a posebno na naše umirovljenike koji su pogođeni ne samo većim računima za smeće već i za komunalne usluge. – naglasila je Martinčević te pobrojala sve aktivnosti, projekte i ulaganja koje daje Županija kako bi život svim građanima bio ugodniji.

Prisutnima se obratio i Zdenko Zuber v.d. predsjednik Gradske organizacije HSU.

Uz predsjednike Gradskih organizacija svoje kolege podržali su i potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinke županije Nenad Koščak, potpredsjednici Gradske organizacije Reformista Varaždin Darko Detelj i Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin Luka Zrinski, tajnica Gradske organizacije Reformista Mirjana Soldatek i

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”