Podrška Narodne stranke – Reformisti današnjem prosvjedu učenika School Strike 4 Climate

Narodna stranka – Reformisti u potpunosti podržava današnji prosvjed učenika kojim se od političara traži da napokon nešto učine kako bi se zaustavile klimatske promjene.

Hrvatski su se učenici danas u Zagrebu, Splitu, Puli, Varaždinu i Belom Manastiru priključili School Strike 4 Climate prosvjedu mladih u više od 800 europskih gradova. Svojim prosvjedom mladi poručuju kako žele da ih političari čuju, da vide da su u strahu za budućnost i da neće odustati dok nema vidljive promjene. Zemlji je ostalo još 11 godina za smanjenje globalnih emisija za 50% kako bi se zaustavio daljnji rast temperature i zato mladi kreću u borbu za sebe, njihovu budućnost i budućnost cijelog svijeta.

School strike 4 Climate je globalni pokret učenika koji je pokrenula 16-godišnja Greta Thunberg s ciljem da pritisne političare da učine nešto po pitanju klimatskih promjena. Greta je uspjela pridobiti učenike diljem svijeta u borbi za budućnost koju nam političari svojim ne djelovanjem uzimaju. Sa stavom "zašto ići u školu ako nema budućnosti u kojoj ćemo to znanje primijeniti" učenici ne planiraju odustati dok ne dođe do promjene!