Podrška Narodne stranke – Reformisti današnjem prosvjedu učenika School Strike 4 Climate

Podrška Narodne stranke – Reformisti današnjem prosvjedu učenika School Strike 4 Climate

Narodna stranka – Reformisti u potpunosti podržava današnji prosvjed učenika kojim se od političara traži da napokon nešto učine kako bi se zaustavile klimatske promjene.

Hrvatski su se učenici danas u Zagrebu, Splitu, Puli, Varaždinu i Belom Manastiru priključili School Strike 4 Climate prosvjedu mladih u više od 800 europskih gradova. Svojim prosvjedom mladi poručuju kako žele da ih političari čuju, da vide da su u strahu za budućnost i da neće odustati dok nema vidljive promjene. Zemlji je ostalo još 11 godina za smanjenje globalnih emisija za 50% kako bi se zaustavio daljnji rast temperature i zato mladi kreću u borbu za sebe, njihovu budućnost i budućnost cijelog svijeta.

School strike 4 Climate je globalni pokret učenika koji je pokrenula 16-godišnja Greta Thunberg s ciljem da pritisne političare da učine nešto po pitanju klimatskih promjena. Greta je uspjela pridobiti učenike diljem svijeta u borbi za budućnost koju nam političari svojim ne djelovanjem uzimaju. Sa stavom "zašto ići u školu ako nema budućnosti u kojoj ćemo to znanje primijeniti" učenici ne planiraju odustati dok ne dođe do promjene!

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”