Nova turistička manifestacija u atriju Županijske palače

Konferencijom za medije koja je održana danas, 26. listopada, u prekrasnom vinskom podrumu Županijske palače najavljeno je još jedno događanje u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije. Prigodna manifestacija kojoj je glavni element buča, održati će se 31. listopada u atriju. Program koji očekuje naše sugrađane predstavili su predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i Kristijan Petrović Kiki.

Tijekom godine i pol dana mandata odrađen je cijeli niz aktivnosti u promociji bučinog ulja i drugih proizvoda od buče. Od osnivanja Udruge proizvođača bučinog ulja, organizacije edukacija, izdavanja kuharice sa receptima jela od buče, promocije jela od buče u našim restoranima, Međunarodne izložbe bučinog ulja, Bučograda pa do prezentacije na glavnom Zagrebačkom trgu, možemo s ponosom istaknuti da naša buča i naše bučino ulje zaista postaje prepoznatljivi brend.

- Upravo na tragu brendiranja naše buče i proizvoda od buče mi ćemo napraviti i ovaj Halloween party kao jednu atrakciju vezanu uz buču ali i zanimljivu turističku manifestaciju. –naglasila je predsjednica Turističke zajednice Natalija Martinčević.

Zanimljiv i bogati program očekuje se 31. listopada od 18.00 sati, a svi posjetitelji moći će se zasladiti i prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče, kuhanim bazginim vinom iz kotla, kuhanim jezivim punčom te pečenim jabukama.

O samom programu više je ispričao idejni začetnik Kristijan Petrović Kiki, koji je napomenu da su za Haloween zaduženi Kelti, što znači da je star više od 2500 godina. U drugim zemljama Haloween je pandan za naš fašnik, a 31. listopad u keltskoj je povijesti obilježavao kraj stare i početak nove godine.

- Sam program započinje u 18.00 sati, a od 19 sati imati ćete priliku vidjeti modnu reviju „Tri coprnice“ naše varaždinske dizajnerice Blaženke Roth, očekuje vas predavanje o povijesti Haloweena-a u režiji moje malenkosti, naš Čolo pojaviti će se u ulozi druida koji će odraditi staroslavenski obred vjenčanja, biti će ovdje osoba zadužena za prigodni make-up, a predstaviti će se i gradska tkalja Iva Pešut. – napomenuo je Petrović.

Svi građani pozvani su da se pridruže dobroj zabavi, a ukoliko žele mogu se i maskirati