Natalija Martinčević potvrđena za predsjednicu Gradske organizacije Reformista

Varaždin, 01. prosinac 2016. – danas je u hotelu Turist u Varaždinu održana Izborna skupština Reformista Gradske organizacije Varaždin.

Za predsjednicu sa 127 glasova od 129 prisutnih kandidata na tajnom glasanju potvrđena  je potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević i dosadašnja predsjednica Gradske organizacije.

Za potpredsjednike izabrani su Darko Detelj sa 124 glasa koji je ujedno i gradski vijećnik i Robert Vugrin, zamjenik župana i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jalkovec, sa 122 glasa.

Natalija Martinčević, potpredsjednica Narodne stranke – REFORMISTI i predsjednica Gradske organizacije Varaždin, predstavila je rad Gradske organizacije od prošle izborne skupštine održane u ožujku 2016. godine, koja je održana kao svojevrsna priprema za lokalne izbore održane u svibnju ove godine.

Današnja izborna skupština održana je prema Statutu Reformista, a ona se predviđa nakon lokalnih izbora.

Reformisti Gradske organizacije bili su iznimno aktivni te u godinu i pola poslali 53 priopćenja za medije, organizirali 11 konferencija za medije kroz koja su se očitovali o svim važnim gradskim, županijskim i nacionalnim temama. Održan je niz edukativnih tribina u organizaciji mjesnih odbora, interesnih odbora žena i umirovljenika s temama koje su važne za naše građane. Inicijative, peticije, predstavljanje zakonskih inicijativa, razne humanitarne akcije i darivanje građana također su dio aktivnosti koje su odradili članovi Gradske organizacije.

Na lokalne izbore za gradonačelnika Varaždina izašli smo s našom kandidatkinjom Natalijom Martinčević bez stupanja u koalicije ili blokove s velikim strankama. Ponudili smo naš program, koji je bio projektni Danas u Vijeću Grada Varaždina imamo 3 vijećnika Reformista koro koje djelujemo i djelovati ćemo konstruktivno te se boriti za projekte koji su važni za naše građane.

- U ovom mandatu djelovati ćemo i dalje kroz Gradsko vijeće, osnovati Interesni odbor mladih, pojačati rad i aktivnosti Interesnog odbora umirovljenika kao i rad u prigradskim mjesnim odborima kao svojevrsnu pripremu za nadolazeće izbore za Vijeća mjesnih odbora 2019.godine, istaknula je Martinčević.

Prisutnima se obratio i predsjednik stranke i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

- Gradska organizacija Varaždin koja predstavlja najveću i najbolje organiziranu organizaciju Reformista u Hrvatskoj i dalje više nego ikad ima zadatak promovirati osnovnu poruku Reformista. Politika, posebno politika centra u mandatu za koji je izabrana mora isporučiti rezultate, a što je ovog trenutka neupitno vidljivo u ogromnom broju projekata svih vrsta i razina u Županiji, a još uvijek niti jedan iz kampanje izvršna vlast Grada Varaždina nije ni pokrenula a kamoli realizirala.

Izgledno je će Vlada usprkos činjenici da ne postoji koalicijska većina uspjeti opstati iako je 73% građana ocjenjuje neuspješno. Šta će se događati na razini gradske vlasti s obzirom na otvorena pravna pitanja ostaje otvoreno.

Naš je zadatak da sve kvalitetne inicijative podržimo, upozorimo na propuste i sporost te ponudimo rješenja, a istovremeno da budemo potpuno spremni na izbore u bilo kojem trenutku, zaključio je Čačić.