Plenković je pokazao pravo lice HDZ-a, a to je Anđelko Stričak

Plenković je pokazao pravo lice HDZ-a, a to je Anđelko Stričak

U Hrvatskom saboru održana je konferencija za medije Koalicije stranaka Fokus-IDS- NS Reformisti-PGS na temu najavljenog raspuštanja Sabora i nadolazećih parlamentarnih izbora. Uz predsjednika stranke Fokus Davora Nađija i predsjednika Narodne stranke – Reformisti Radimira Čačića, okupljenima se u ime IDS-a obratio i predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus. Također na konferenciji su sudjelovali i saborske zastupnice Katarina Nemet i Natalija Martinčević te zastupnik Damir Bajs.

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić izjavio je: „Namjera je osigurati da se izbori održe prije europskih, a što bliže terminu njihovog održavanja 9. lipnja 2024. kako bi Plenković mogao biti i nositelj liste I. jedinice i nositelj liste za europske izbore. Najveći dio građana Hrvatske potpuno je svjestan nužnosti promjene ove korumpirane i nesposobne vlasti, a naš je stav da su u ovom trenutku sve maske pale. Ovih dana svi zajedno smo se našli pred testom Jeste li za Lex AP i Turudića ili niste? Na tom testu neki su pali, hrvatska javnost je tome svjedočila, pao je Domovinski Pokret, pali su Suverenisti, pali su neki desni zastupnici, Nezavisna lista Matije Posavca“ te dodao „Andrej Plenković je poslao poruku nade svojim dolaskom, da će isušiti te kriminalne močvare HDZ-a, nažalost ta močvara je kao živo blato usisala Andreja Plenkovića, a upravo nositelj liste u III. jedinici pokazuje da nije Andrej Plenković lice HDZ-a, nego je lice HDZ-a, hrvatskoj javnosti poznat samo po dobivanju čaše u glavu u pijanoj krčmarskoj tučnjavi, župan Stričak.“

 

“Prije sada već osam godina, Andrej Plenković se vratio iz Bruxellesa kao umjereni konzervativac, europejac i tada je rekao da će pomaknuti HDZ u centar. Obećao je svima da će reformirati HDZ. Nažalost, HDZ je reformirao njega. Onako kako HDZ to zna“ izjavio je Davor Nađi.

 

Za koji dan raspustit će se Sabor, a IDS je za to spreman, kao i naši koalicijski partneri. Želimo da Hrvatska bude visoko decentralizirana zemlja i tražimo veću ovlast regionalnih vlasti. Vrijeme je da na primjeru, ne samo Istre, nego i ostalih razvijenih sredina koje predstavljaju naše koalicijske stranke, jer to su sredine gdje dolaze mladi i mlade obitelji, a ne iz kojih iseljavaju.“ izjavio zastupnik Emil Daus iz IDS-a.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”