Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

  • Pročitano 175 puta
  • 02, Čet 24
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Dan ružičastih majica, u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježava se posljednje srijede u veljači, a članovi Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije podijelili su informativne letke s ciljem osvješćivanja naših građana o tom problemu.

Vršnjačko nasilje pojam je s kojim se svakodnevno susrećemo i ima mnogo oblika. Nasilje među vršnjacima ne mora biti nužno samo fizičko. U današnjem, modernom svijetu postoje brojne situacije stresne za mlade kao što su zadirkivanje po raznim osnovama (stil oblačenja, socijalni status, fizički izgled, glazbeni ukus i slično) te nasilje putem društvenih mreža popularnih kod mladih osoba.

- Vršnjačko nasilje je nešto što nas svakodnevno okružuje i pred čime ne treba zatvarati oči jer može imati posljedice za žrtve cijeli život. Danom ružičastih majica šalje se poruka o važnosti solidarnosti i prihvaćanja. Svi zajedno možemo izgraditi okruženje u kojem će se svaki dijete osjećati sigurno i poštivano. - naglasili su Reformisti. 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”