Narodna stranka - REFORMISTI

Narodna stranka - REFORMISTI

Zagreb, 30. studenog 2023. – Saborska zastupnica Narodne stranke - REFORMISTI Natalija Martinčević danas je u Saboru glasala protiv proračuna koji je predložila Vlada RH.

Narodna stranka-REFORMISTI na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije nije podržala prijedlog proračuna za 2024. godinu, te su vijećnici u raspravi oko navedene točke dali na uvid jasne brojke kojima potkrjepljuju činjenicu kako Varaždinska županija pod vodstvom župana Stričaka i HDZ-a srlja u ponor.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina vijećnik Reformista Devid Kos uputio je pitanje gradonačelniku, a koje se odnosi na besplatne ulaznice za kazališne predstave za studente, koji su to pravo imali prije, no do trenutka održavanja sjednice Gradskog vijeća obavijest koja se odnosi na studente nije postojala na web stranici HNK Varaždin.

Varaždin, 27. studenog 2023. – U Varaždinu je danas održana zajednička konferencija za medije Fokusa i Narodne stranke – Reformisti na kojoj je predstavljen zajednički nastup na izborima za Hrvatski sabor i izborima za zastupnike u Europskom parlamentu, te predstavljen dio programa s posebnim naglaskom na teme vezane uz sjever Hrvatske.

Reformisti Gradske organizacije Varaždin prijavili su ukupno 84 projekata putem prijave za Participativni proračun Grada Varaždina za 2024. godinu. Od kada je uvedena mogućnost prijava komunalnih projekata putem ovog sustava prijava, redovito se prijavljuju projekti koji su od velike važnosti za svakodnevni život građana. No nažalost samo mali dio njih, točnije otprilike 10% je do sada realizirano i to unatrag 2 godine, dok se ostatak prepisuje i ponavlja iz godine u godinu što ide direktno na štetu naših građana.

U utorak, 14. studenog, u Trnovcu Bartolovečkom, na inicijativu Općine, a u suradnji s Društvom Crvenog križa Varaždinske županije i grada Varaždina, održano je predavanje te edukativna radionica za umirovljenike, a i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Kongres organizacije mladih demokrata Young democrats for Europe (YDE) održao se proteklog vikenda u Parizu. Na njemu su sudjelovali predstavnici Narodne stranke – REFORMISTI Luka Brezovec, povjerenik Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije i vijećnik županijske skupštine Varaždinske županije,  Antonella Velić, potpredsjednica YDE i Valentina Velić.

Predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora Natalija Martinčević boravila je Luandi (Angola) gdje je bila u posjetu predsjedniku Angole Joau Lourencu, a nazočila je i posebnom prijemu koji je za predsjednike parlamenata i šefove delegacija upriličio predsjednik Republike Angole.

Utorak, 10 October 2023 10:50

MODEL IZGRADNJE STANOVA ZA PRIUŠTIVI NAJAM

Model omogućava i kupnju tijekom najma

Država ne ulaže sredstva, već porez naplaćuje s odgodom

Daleko najveći i najkompleksniji problem s kojim se suočava hrvatsko društvo i hrvatska država je demografski slom.
Jedna od ključnih pretpostavki za njegovo rješavanje je priuštivo stanovanje.
To stanovanja za razliku od socijalnog koje pretpostavlja stalno subvencioniranje ima cilj dugoročno osigurati prihvatljivu cijenu najma bez subvencija, odnosno dostupnu cijenu kupnje.
Gotovo sve zemlje u Europi, a posebno Austrija,koja je temelje svog sustava najma postavila još prije 100 godina odgovaraju više ili manje uspješno na taj izazov.
Irska primjerice planira do 2030. graditi kroz državni program 9500 stanova godišnje. Podsjećam da Irska ima 5 000 000 stanovnika.

Stranica 1 od 85
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”