Sandra Herman predstavila svoj tim

• 10, Ned 21
  • Napisao/la
  • Vijesti

U Međimurju svatko treba uživati sva svoja prava, ali svaki pojedinac i obitelj trebaju u potpunosti ispuniti i sve svoje obaveze.

Sandra Herman, kandidatkinja za prvu međimursku županicu, u subotu je predstavila svoj tim za predstojeće izbore. Najavila je da će kandidat za njezinog zamjenika biti predsjednik međimurskog HSS-a Zoran Vidović s kojim je već uspješno surađivala u izvršnoj vlasti.

-Zoran i ja smo odlično surađivali kao zamjenici župana u mandatu od 2013. do 2017.godine. Iza nas su ostali mnogi konkretni, vidljivi i mjerljivi rezultati i postignuća. Sigurna sam da ćemo i u mandatu koji je pred nama isto tako odlično surađivati, naglasila je Herman.

Osim međimurskih organizacija Narodne stranke – Reformisti i HSS-a, iza kandidature Sandre Herman stao je i međimurski SDP.

-Izuzetno mi je drago što je moju kandidaturu koja se temelji na znanju i iskustvu u vođenju županije i čitav ovaj projekt kojeg radimo zajedno za naše Međimurje prepoznao i podržao i međimurski SDP. Oni također imaju svoje ljude s mjerljivim rezultatima u vođenju jedinica lokalne samouprave, od općina, gradova do županije, na različitim područjima od obrazovanja do civilnog društva i sigurno će dati svoj veliki doprinos u kampanji kako bi naš program približili Međimurkama i Međimurcima, ali i nakon izbora kada ćemo zajedno taj program u potpunosti i realizirati, najavila je Herman.

U kratkom predstavljanju Zoran Vidović naglasio je iskustvo i znanje stečeno tijekom dva mandata potpredsjednika Gradskog vijeća, dva mandata zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca i jednog mandata zamjenika župana.

-Upravo u tom mandatu Sandra Herman i ja dokazali smo se kao odlični suradnici, kao pobjednički tim koji je, svatko u svom sektoru, uspješno pokrenuo i ostvario brojne razvojne projekte za dobrobit Međimurja. Dok se Sandra bavila obrazovanjem, kulturom i turizmom, moj primarni zadatak su bili sektori poljoprivrede, lovstva, sporta i drugi te suradnja s brojnim udrugama i malim proizvođačima koji naše Međimurje svojim vrijednim radom čine hrvatskim cvjetnjakom.

Kao branitelj i sudionik Domovinskog rata od 1991. godine te član brojnih braniteljskih udruga, u funkciji zamjenika župana dao sam svoj obol u ostvarivanju prava naših dragovoljaca te se svakim danom trudio suborcima i Domovinskom ratu osigurati status koji u našem društvu zaslužuju ti najponosniji dani hrvatske povijesti, rekao je Vidović naglasivši kako je vrijeme za jaku ženu i jaku županiju.

Povjerenik međimurskog SDP-a Nikola Novak objasnio je zbog čega su odlučili da neće isticati vlastitog kandidata, nego podržati Sandru Herman.

-Naša je namjera okupljanje svih političkih snaga, ali i birača građanskog i lijevog centra oko Sandre Herman, jer smatramo da upravo ona svojim znanjem, iskustvom i energijom, kao donedavna zamjenica župana, može dati novi, toliko potreban zamah daljnjem razvoju Međimurske županije, uvjeren je Novak.

Zahvaljujući članovima, simpatizerima i vodstvima stranaka koje su je podržale, Sandra Herman pozvala je i sve ostale da se pridruže njezinom programu.

-Smatram da nam je u ovom trenutku najpotrebnija politička ozbiljnost, čvrsti stavovi, jasna vizija, a najviše znanje i iskustvo u vođenju županije. Smatram da vam moj tim i ja kao kandidatkinja za prvu međimursku županicu to možemo ponuditi. Zbog toga pozivam i sve ostale političke opcije  i pojedince da nam se pridruže ukoliko dijele taj stav i ideje koje zastupamo, poručila je Herman.

Herman je najavila da će uskoro predstaviti svoj program u kojem su glavni naglasci sigurnost, razvoj i budućnost.

-U Međimurju svatko treba uživati sva svoja prava, ali svaki pojedinac i obitelj trebaju u potpunosti ispuniti i sve svoje obaveze, smatra Herman.

Tijekom vikenda na nekoliko je lokacija u Čakovcu započelo prikupljanje potpisa za kandidaturu Sandre Herman koje će se nastaviti i narednih dana te se očekuje da će potreban broj potpisa biti prikupljen znatno prije isteka krajnjeg roka 11.studenoga.