Priopćenje za medije: PRIREZ

Priopćenje za medije: PRIREZ

  • Pročitano 67 puta
  • 10, Sri 21
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Stalna je rasprava o prirezu koji u Gradu Varaždinu iznosi oko 20 milijuna kuna godišnje. Postoje argumenti za ukidanje prireza jednako kao i za ostanak prireza kao dobro uhodanog instrumenta financijske dobiti u gradski proračun. Na prošloj sjednici Gradskog vijeća slavodobitno su određeni vijećnici zaključili da su za ukidanje prireza te se pozvali i na moj predizborni program Reformista za grad Varaždin.

Naš stav je jasan: smanjenje prireza do 50 % apsolutno DA u trenutku kada Grad dođe do optimalne točke razvoja kroz privlačenje financijskih sredstava iz ITU mehanizma i EU fondova i realizacije točaka izbornog programa Reformista koje su prihvaćene sporazumom: 10 000 kuna za svako novorođeno dijete, sufinanciranje dječjih vrtića 50 %, 1 000 kuna svakom umirovljeniku čija je mirovina manja od 4 000 kuna, besplatna školska kuhinja za svu djecu, uvođenje sportskog vouchera za djecu u iznosu od 200 kuna.

Suština je ako Grad koristi novac iz prireza za razvoj i poboljšanje standarda, novac će se početi vraćati. Strateška stvar je upravljanje i usmjeravanje prireza u razvoj i napredak i pomoć socijalno najpotrebitijima.

Prethodna vlast propustila je ulaganje u razvoj Grada i zadržala prirez, jer nije imala cjelovitu strategiju razvoja. Upravo Čehok je bio najoštriji protivnik smanjenja i ukidanja prireza, a sada ga odjednom želi ukinuti.

Dotični vijećnici građanima poručuju da se kao i do sada ništa neće mijenjati i da se gradski proračun upotrebljava kao administrativno pretakanje bez dugoročnog promišljanja, razvojne vizije i rezultata.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”