Preminuo član Predsjedništva  Narodne stranke-REFORMISTI

• 09, Sri 21
  • Napisao/la
  • Vijesti

Nikola Ljuban, dipl. ing. prometa, član Uprave HŽ Infrastrukture, preminuo je 26. rujna 2021. u 66. godini života.

Nikola Ljuban , rođen je u Vinkovcima 22.svibnja 1956. godine gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a Prometni fakultet je diplomirao u Zagrebu .

Na željeznici je počeo raditi 1980., a radio je na brojnim radnim mjestima. Počeo je raditi kao  prometnik vlakova, a nastavio kao operativni pomoćnik šefa Zagreb Ranžirnog kolodvora te kao voditelj prometne operative u Direkciji HŽ-a. Potom je radio kao voditelj projekata u Razvoju i građenju na radnome mjestu glavnog inženjera za promet, na mjestu člana Uprave HŽ Infrastrukture te koordinatora za koridore. Godine 2017. ponovo je imenovan članom Uprave HŽ Infrastrukture. Deset godina proveo je radeći izvan sustava Hrvatskih željeznica kao direktor različitih tvrtki.

Nikola Ljuban bio je dragovoljac Domovinskoga rata od 1991. do 1992. te je sastavu 105. brigade HV-a obnašao dužnost pomoćnika zapovjednika topničkog diviziona.

Nikola Ljuban je 1990. bio član Inicijativnog odbora za osnivanje Hrvatske narodne stranke te jedan od njenih osnivača, a od 1993.-1994. i Glavni tajnik stranke.

Bio je vijećnik u  dva mandata u Vijeću gradske četvrti Trešnjevka – jug, a od 2009.-2013. zastupnik u Gradskoj skupštini grada Zagreba.

Od 2014. bio je jedan od osnivača Narodne stranke-REFORMISTI, predsjednik gradske organizacije. Grada Zagreba, a od samog osnivanja stranke i  član Predsjedništva Narodne stranke-REFORMISTI .

Bio je oženjen i otac troje djece na koje je bio jako ponosan te je često spominjao njihove studenske i radne uspjehe, a posebno je bio vezan na Slavoniju i svoje rodne Vinkovce. U svom stručnom  i društvenom radu bio je izuzetno cijenjen i voljen. Svima koji su ga upoznali kao suradnika, kolegu ili rukovoditelja ostati će posebno upamćen i po svom ljudskom odnosu prema svima s kojima je surađivao ili koje je vodio tijekom svoje stručne i političke karijere.