U Ivancu predstavljen program Reformista za predstojeće lokalne izbore, u nedjelju održano predavanje na Ivanščici

Grad Ivanec drugi je po veličini u Varaždinskoj županiji, od ukupnog broja stanovništva samo 38% živi u gradu dok ostali žive u ruralnim sredinama te i oni trebaju priliku za ravnomjeran razvoj.  Svoj program temeljim na realnim mogućnostima zasnovanima na provedivoj financijskoj konstrukciji i dostupnim izvorima financiranja. A program koji nudim temelji se na nekoliko važnih točaka  djelovanja, od razvoja poljoprivrede, turizma, informatizaciji, do ulaganja u našu djecu i starije. - rekla je Smoljo.

Kako je naglasila kandidatkinja važno je da Grad Ivanec i sva okolna mjesta postanu jednako razvijena i da svi imaju jednake prilike, te na je kraju poručila glasačima da glasaju za ideje, a ne za ideologije.  Na predstavljanju programa prisutni su bili i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice Jelena Pavleković, a podršku su im dali i predsjednik stranke i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i zamjenik župana Robert Vugrin.

Povodom Dana planeta Zemlje organizirano je edukativno predavanje na Ivanščici. Organizator je JU Priroda Varaždinske županije zajedno sa Speleološkom udrugom "Kraševski zviri" Ivanec (Valentina Kraš - predavačica) i Hrvatskim planinarskim društvom Ivančica Ivanec (domaćin). Predavač je bio Dubravko Šincek iz Planinarskog društva Ravna Gora.

Ovom predavanju odazvao se veliki broj zainteresiranih planinara i okupljenih građana, a samom predavanju prisustvovali su i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

- Ovo je prvo takvo predavanje na Ivanščici i zaista sam zadovoljna odazivom. Zahvaljujem se Varaždinskoj županiji na podršci, a u planu je i cijeli niz daljnjih predavanja koje planiramo realizirati – rekla je Jelena Pavleković