Na varaždinskom groblju obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Na varaždinskom groblju obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Svečanim polaganjem vijenaca i svijeća, danas 4. kolovoza, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja koji se slavi  5. kolovoza. Izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila su vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu. U županijskom izaslanstvu bili su saborska zastupnica i savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije mr.sc. Alen Runac, dok je u izaslanstvu Grada Varaždina bio zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar. Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije.

- Ovo je najvažniji datum hrvatske povijesti, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. S posebnim ponosom sjećamo se svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, a s posebnim ponosom prisjećamo se branitelja naše 7. gardijske brigade „Pume“ koji su dali izniman doprinos u vojno-redarstvenoj akciji Oluja ali i neizmjeran doprinos u cijelom Domovinskom ratu – naglasila je saborska zastupnica Martinčević.

Nakon polaganja vijenaca molitvu je predvodio velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području.
 
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je datum 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno – redarstvenoj akciji Oluja.

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske želimo sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a hrabrim hrvatskim braniteljima čestitamo njihov dan.

 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”