Priopćenje za medije Natalija Martinčević predstavila program Reformista za umirovljenike

Priopćenje za medije Natalija Martinčević predstavila program Reformista za umirovljenike

Predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i kandidatkinja za Hrvatski sabor Natalija Martinčević predstavila je danas program Reformista za umirovljenike i osobe starije životne dobi.

Kako je naglasila Martinčević umirovljenici i osobe starije životne dobi u potpunosti su ovisni o odlukama države odnosno Vlade i Sabora. Ni jedna stranka nije predstavila program i rješenja za probleme umirovljenika, a u ovoj kampanji najmanje se govori o problemima umirovljenika. Upravo su građani naše Županije i našeg Sjevera ti koji su cijeli život radili u prerađivačkoj industriji poput Varteksa, Mundusa, Vika, ITC-a, MTČ-a, imali su male plaće, a sada imaju i mizerne mirovine.

Kao županija najviše smo projekata realizirali u zdravstvu, ukupno više od 500 milijuna kuna. Ti projekti direktno utječu na naše umirovljenike jer su upravo oni najveći korisnici zdravstvenih usluga. Obnovili smo sve objekte u Općoj bolnici Varaždin, izgradili smo potpuno novi Centar za palijativnu skrb u Novom Marofu, obnavlja se Dom za starije i nemoćne u Varaždinu, bolnica u Varaždinskim Toplica te Klenovniku, obnovili smo Domove zdravlja diljem Županije. Ukupno 30 ordinacija diljem Županije  opremljeno je novim uređajima kojima se omogućava preko 228 novih zdravstvenih usluga. Obnovljena je ljekarna u Varaždinu, a za osobe s invaliditetom i teže pokretne osigurane su rampe i liftovi za lakši pristup.

- Kao županija nažalost nemamo utjecaja na visinu mirovina, zbog toga je važno da Reformisti budu zastupljeni u Saboru da mogu utjecati na odluke Vlade koje utječu na kvalitetu života naših umirovljenika – rekla je Martinčević.  

Budućoj Vladi Reformisti će uvjetovati:

  • 10% povećanje mirovina odmah
  • 70% od visine prosječne plaće za sve umirovljenike za puni radni staž
  • 2000 kuna za staračke obitelji iznad 65 godina bez obzira na radni staž

Gdje su rezerve za ispunjavanje navedenih prijedloga:

  • U javnom sektoru: Varaždinska županija je u mandatu župana Čačića smanjila broj zaposlenih za 40%
  • Reformisti ne podržavaju povećanje socijalnih naknada za zdravo radno sposobno stanovništvo s 800 na 1500 kuna, upravo ta financijska sredstva treba usmjeriti za pomoć umirovljenicima, bolesnima i radno nesposobnima

Na predstavljanju programa prisutni su bili i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin, županijska vijećnica Mira Letić, predsjednik Savjeta umirovljenika Varaždinske županije Vladimir Kozjak i ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”