Čestitka predsjednice Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalije Martinčević

Obilježavajući Dan antifašističke borbe, prisjećamo se značajne uloge antifašizma u novijoj europskoj povijesti. Tim povodom, u ime Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije svim sugrađankama i sugrađanima i svim građanima Republike Hrvatske čestitam Dan antifašističke borbe.

22. lipnja 1941. godine kada je započeo organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fašizma utkan je u najvažnije trenutke i naše i europske povijesti,  a upravo na tim temeljima  izgrađena je i današnja, suvremena i demokratska Hrvatska. To je naša hrvatska povijest koju naša djeca moraju znati, koju nitko ne bi smio osporavati i negirati.

Moramo i upozoriti na sve učestalije poruke kojima se ovaj značajan pokret pokušava osporiti i negirati od strane pojedinaca, a posebno iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore i njegovih istomišljenika koji su nažalost sve glasniji, ne samo u osporavanju ovog pokreta nego i u svakodnevnom širenju ostalih poruka protiv osnovnih ljudskih sloboda i prava.

Građanska i antifaštistička Hrvatska tome će se snažno oduprijeti!

Natalija Martinčević

predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije