Čestitka predsjednice Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalije Martinčević

Čestitka predsjednice Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalije Martinčević

Obilježavajući Dan antifašističke borbe, prisjećamo se značajne uloge antifašizma u novijoj europskoj povijesti. Tim povodom, u ime Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije svim sugrađankama i sugrađanima i svim građanima Republike Hrvatske čestitam Dan antifašističke borbe.

22. lipnja 1941. godine kada je započeo organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fašizma utkan je u najvažnije trenutke i naše i europske povijesti,  a upravo na tim temeljima  izgrađena je i današnja, suvremena i demokratska Hrvatska. To je naša hrvatska povijest koju naša djeca moraju znati, koju nitko ne bi smio osporavati i negirati.

Moramo i upozoriti na sve učestalije poruke kojima se ovaj značajan pokret pokušava osporiti i negirati od strane pojedinaca, a posebno iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore i njegovih istomišljenika koji su nažalost sve glasniji, ne samo u osporavanju ovog pokreta nego i u svakodnevnom širenju ostalih poruka protiv osnovnih ljudskih sloboda i prava. 

Građanska i antifaštistička Hrvatska tome će se snažno oduprijeti!

 

 

Natalija Martinčević

 predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”