Župan obišao radove na županijskoj prometnici u Beretincu

Župan obišao radove na županijskoj prometnici u Beretincu

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimira Horvata  obišao radove na sanaciji te proširenju ceste u Općini Beretinec. Obilasku su nazočili i načelnik Općine Beretinec Igor Kos te zamjenik načelnika Matija Kefelja.

Kako je istaknuto prilikom obilaska u tijeku je izvedba prve faze biciklističke staze, duge 500 metara, u čiju će izgradnju okvirno biti uloženo 390 tisuća kuna, a u proljeće sljedeće godine kreće druga faza radova. Ovdje su nedavno završili i radovi u projektu aglomeracije vrijedne oko 2 milijuna kuna.

Župan Radimir Čačić naglašava važnost izvedbom ovakvih radova.

- Druga faza radova podrazumijeva izgradnju dodatnih 1000 metara biciklističke staze koja će fizički, u Poljani, biti spojena na mrežu biciklističkih staza grada Varaždina. Ovim ulaganjem dodatno se podiže sigurnost cestovnog prometa te se dodatno podiže standard u Općini Beretinec. Ovo ima veliku vrijednost za građane Beretinca, poglavito za mladu populaciju. - ističe župan Čačić.

-Ovdje se radi o jednoj od najprometnijih prometnica u našoj Županiji, dakle o ulazu u Varaždin od strane Beretinca. Proširuje se dakle cesta, zatim se sanira postojeća cesta te se uređuje i biciklistička staza. Ovime se završava kompletna dionica, ide novi sloj asfalta te će ova prometnica biti sprema za kvalitetno odvijanje prometa - rekao je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Načelnik Općine Igor Kos izrazio je zadovoljstvo odvijanjem radova.

-Nama je svaka investicija bitna, mala smo općina, ali je zanimljivo da smo se samo prije par godina razgovarali o investicijama vrijednim dvadeset ili trideset tisuća kuna, a danas govorimo o milijunima. Želim istaknuti jako dobru suradnju s ŽUC-om i naravno Varaždinskom županijom koja naše projekte prepoznaje i podržava. Kod ovih radova ne treba samo govoriti o novčanoj vrijednosti, nego je vrijednost višestruka, a sigurnost nam je svakako najbitnija – rekao je Kos te dodao kako ih još čeka postavljanje javne rasvjete.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”