Zamjenici župana Paljak i Vugrin te pročelnik Huđek na „Bettu“ u Londonu, najvećoj svjetskoj izložbi obrazovne tehnologije

Zamjenici župana Paljak i Vugrin te pročelnik Huđek na „Bettu“ u Londonu, najvećoj svjetskoj izložbi obrazovne tehnologije

Najnovija nastavna tehnika, tehnologije učenja, najmodernija oprema i hardver koji se koriste u svijetu, bili su izloženi i prezentirani na „Bettu“ u Londonu, najvećoj izložbi obrazovne tehnologije u svijetu koja je održana od 22. do 25. siječnja.

S najnovijim dostignućima u području obrazovanja upoznali su se zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, kao i ravnatelji Elektrostrojarske škole Varaždin i Srednje škole Ivanec, Igor Kos i Lidija Kozina.


- Ovakve izložbe treba posjećivati, jer se na jednom mjestu može zorno vidjeti u kojem smjeru ide svijet u obrazovnoj tehnologiji, odnosno kakve je standarde dostigao. Treba poticati i domaće pružatelje obrazovnih usluga na sudjelovanje na londonskoj izložbi, jer se samo na taj način mogu uspoređivati s najboljima i vidjeti koliko vrijede na globalnom tržištu. Boravak u Londonu bio je iznimno koristan, jer smo ponovno uočili inovativna rješenja koja su primjenjiva u našoj Županiji kojima ćemo držati korak sa svjetskim obrazovnim dostignućima. U sljedećem razdoblju očekuju nas novi tehnološki izazovi za nastavak razvoja obrazovnog sustava u Varaždinskoj županiji, kontinuirano najboljega u Hrvatskoj – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Izložba u Londonu okupila je čak 850 vodećih tvrtki u području obrazovanja iz cijeloga svijeta, kao i 103 nova start-up-a, a uz njih i više od 34.000 sudionika iz čak 131 države, od čega je samo jedan izlagač bio iz Hrvatske. 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”