Zamjenici župana Paljak i Vugrin te pročelnik Huđek na „Bettu“ u Londonu, najvećoj svjetskoj izložbi obrazovne tehnologije

Najnovija nastavna tehnika, tehnologije učenja, najmodernija oprema i hardver koji se koriste u svijetu, bili su izloženi i prezentirani na „Bettu“ u Londonu, najvećoj izložbi obrazovne tehnologije u svijetu koja je održana od 22. do 25. siječnja.

S najnovijim dostignućima u području obrazovanja upoznali su se zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, kao i ravnatelji Elektrostrojarske škole Varaždin i Srednje škole Ivanec, Igor Kos i Lidija Kozina.

- Ovakve izložbe treba posjećivati, jer se na jednom mjestu može zorno vidjeti u kojem smjeru ide svijet u obrazovnoj tehnologiji, odnosno kakve je standarde dostigao. Treba poticati i domaće pružatelje obrazovnih usluga na sudjelovanje na londonskoj izložbi, jer se samo na taj način mogu uspoređivati s najboljima i vidjeti koliko vrijede na globalnom tržištu. Boravak u Londonu bio je iznimno koristan, jer smo ponovno uočili inovativna rješenja koja su primjenjiva u našoj Županiji kojima ćemo držati korak sa svjetskim obrazovnim dostignućima. U sljedećem razdoblju očekuju nas novi tehnološki izazovi za nastavak razvoja obrazovnog sustava u Varaždinskoj županiji, kontinuirano najboljega u Hrvatskoj – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Izložba u Londonu okupila je čak 850 vodećih tvrtki u području obrazovanja iz cijeloga svijeta, kao i 103 nova start-up-a, a uz njih i više od 34.000 sudionika iz čak 131 države, od čega je samo jedan izlagač bio iz Hrvatske.