U Koprivnici 7. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, potpisan Sporazum o preuzimanju poslova ureda državne uprave Pristigla pošta 	x

U Koprivnici 7. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, potpisan Sporazum o preuzimanju poslova ureda državne uprave Pristigla pošta x

U Koprivnici je održan održan 7. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u RH te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru.

Nakon sastanka kojem su nazočili predsjednik Vlade  Andrej Plenković i ministri, svi hrvatski župani potpisali su Sporazum o preuzimanju poslova ureda državne uprave s ministrom Uprave Ivanom Malenicom. Važno je istaknuti kako se prema tom sporazumu, oko 66 posto djelatnosti opisanih u Zakonu o Državnoj upravi od 1. siječnja iduće godine seli u županije, kako zaposlenici, tako i sredstva za rad.

Tako je sporazum potpisao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je izrazio zadovoljstvo integriranjem ureda Državne uprave u županijske uprave s 1. siječnjem. Župan je tijekom sastanka upozorio na nužnost stabilnog i potpunog financiranja domicilne komponente za EU projekte obzirom da će se učešće JLS-a udvostručiti, a Vlada je u zadnjem pozivu prihvatila samo jednu trećinu projekata.

Sastanku je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat te dosadašnji predstojnik Ureda Državne uprave u Varaždinskoj županiji Miljenko Plukavec.