Župan Čačić s predstavnicima regionalne samouprave u studijskom posjetu Kini Pristigla pošta 	x

Župan Čačić s predstavnicima regionalne samouprave u studijskom posjetu Kini Pristigla pošta x

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić zajedno s čelnicima i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave boravi u studijskom posjetu  Kini. Veleposlanstvo Republike Kine organizator je studijskog posjeta, a cilj ovog studijskog putovanja je razmjena iskustava i poticanje daljnje suradnje između Hrvatske i Kine

Na početku višednevnog boravka u Kini, a koja uključuje i posjetu provinciji HangZhou, župan Čačić je u ime delegacije župana i gradonačelnika pozdravio rektora Sveučilišta Zhejiang Normal. Zhejiang Normal University jedno je od 100 najboljih sveučilišta u Kini, a župan je prilikom susreta istaknuo kako su centri izvrsnosti Varaždinska županija jedni od 25 Europskih centara za darovite te ponudio suradnju i razmjenu iskustva u tom području.

- Upravo je Kina na tragu poznatog filozofa Konfucija primijenila načelo sposobnosti ispred nasljeđivanja, odnosno porijekla u upravljanju državom, dok se u Europi to načelo počelo primjenjivati s Napoleonom tek u 19. stoljeću. – naglasio je Čačić te dodao kako je važno što će se hrvatska delegacija u Kini upoznati sa sustavom koji ima znatno dužu tradiciju.  

Čačić je istaknuo kako se Kina dokazala kao vodeća zemlja koja pokazuje  kontinuitet, neupitan uspjeh i velika postignuća na različitim poljima djelovanja od ekonomije, znanosti pa do kulture.  Dodao je da je Varaždinsku županiju posjetilo i više kineskih delegacija, a posljednji posjet bio je u lipnju što otvorila niz mogućnosti za buduću suradnju čemu se svakako veselimo.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”