Župan Radimir Čačić na Vidovečkoj Zeljarijadi : ''Ovo je najveća manifestacija Varaždinske županije''

Župan Radimir Čačić na Vidovečkoj Zeljarijadi : ''Ovo je najveća manifestacija Varaždinske županije''

Danas, 21. rujna, u Vidovcu je službeno otvorena tradicionalna manifestacija, ''Zeljarijada''. Otvorenju ove velike manifestacije od značaja za čitavu Varaždinsku županiju, nazočio je i župan Varaždinske županije, Radimir Čačić sa suradnicima, dožupanom Robertom Vugrinom i predsjedavajućom Turističke zajednice, Natalijom Martinčević.

''Ova manifestacija već je sada najveća manifestacija u Varaždinskoj županiji, ponos je i Vidovca i cijele naše županije. Naša je zadaća ovu manifestaciju još dograditi, a zato ćemo napraviti dvije stvari: sljedeće godine ovogodišnju sarmu od 1333 metra još ćemo bitno povećati, a mi ćemo kao Varaždinska županija financirati novu, kvalitetniju posudu jer je ova svoje dala, a i više nije dovoljna za količinu sarme koja je ovdje potrebna. Paralelno s time manifestacija županijske berbe mora se vezati i vezat će se na vinsku akademiju koja je ovdje u Krkancu osnovana 1676. Turizam je priča, turizam je poruka, on postaje atraktivan. Vidovec ima ovdje dva fantastična proizvoda koja treba istovremeno ponuditi – veliku berbu grožđa koja se treba vezati na vinsku akademiju i fantastičnu sarmu koja se ovdje nudi od pravog, varaždinskog zelja. '' poručio je Čačić u Vidovcu.

Nakon službenog otvorenja Zeljarijade, župan Radimir Čačić, zajedno s načelnikom Brunom Hranićem, Marijom Cafuk, čuvaricom sjemena i najvećom donatoricom Varaždinskog zelja te predsjednikom Udruge kuhara Varaždinske županije Damirom Crlenim, razrezao je dosad najveću Vidovečku sarmu.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”