Župan Radimir Čačić na Vidovečkoj Zeljarijadi : ''Ovo je najveća manifestacija Varaždinske županije''

Danas, 21. rujna, u Vidovcu je službeno otvorena tradicionalna manifestacija, ''Zeljarijada''. Otvorenju ove velike manifestacije od značaja za čitavu Varaždinsku županiju, nazočio je i župan Varaždinske županije, Radimir Čačić sa suradnicima, dožupanom Robertom Vugrinom i predsjedavajućom Turističke zajednice, Natalijom Martinčević.

''Ova manifestacija već je sada najveća manifestacija u Varaždinskoj županiji, ponos je i Vidovca i cijele naše županije. Naša je zadaća ovu manifestaciju još dograditi, a zato ćemo napraviti dvije stvari: sljedeće godine ovogodišnju sarmu od 1333 metra još ćemo bitno povećati, a mi ćemo kao Varaždinska županija financirati novu, kvalitetniju posudu jer je ova svoje dala, a i više nije dovoljna za količinu sarme koja je ovdje potrebna. Paralelno s time manifestacija županijske berbe mora se vezati i vezat će se na vinsku akademiju koja je ovdje u Krkancu osnovana 1676. Turizam je priča, turizam je poruka, on postaje atraktivan. Vidovec ima ovdje dva fantastična proizvoda koja treba istovremeno ponuditi – veliku berbu grožđa koja se treba vezati na vinsku akademiju i fantastičnu sarmu koja se ovdje nudi od pravog, varaždinskog zelja. '' poručio je Čačić u Vidovcu.

Nakon službenog otvorenja Zeljarijade, župan Radimir Čačić, zajedno s načelnikom Brunom Hranićem, Marijom Cafuk, čuvaricom sjemena i najvećom donatoricom Varaždinskog zelja te predsjednikom Udruge kuhara Varaždinske županije Damirom Crlenim, razrezao je dosad najveću Vidovečku sarmu.