Koncertom folklornog ansambla Lado svečano otvorena Folkofonija Pristigla pošta

Koncertom folklornog ansambla Lado svečano otvorena Folkofonija Pristigla pošta

Na Kapucinskome trgu u Varaždinu svečano je otvorena FolkoFonija koja je ove godine godine dobila i međunarodni karakter. Naime, Festival se ove godine održava u sklopu Dana Varaždinske županije, a trajati će tri dana dok će u samome programu sudjelovati preko 500 izvođača.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i izaslanica i savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić , župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnik Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, zamjenici gradonačelnika, županijski i gradski vijećnici, predstavnici Turističkih zajednica te mnogobrojni građani.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika, prisutnima se obratio i župan Čačić koji je naznačio kako je ovogodišnja FolkoFonija temelj za ozbiljan napredak prema samom vrhu tradicijskih festivala.

- Nikada se nemojmo samozavaravati, ma koliko to ugodno bilo. Mi još uvijek nismo u vrhu ali ovdje imamo jedan ozbiljan prostor za napredak na jednoj fantastičnoj podlozi. Imamo i želju i namjeru, i ova godina je upravo ta odskočna daska koju moramo iskoristiti – rekao je župan te svima zaželio da uživaju u ovoj lijepoj i veseloj večernjoj atmosferi.

Savjetnica Predsjednice RH za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić poručila je kako najviše cijeni što su u samu manifestaciju uključeni i mladi. Nakon prigodnih govora uslijedio je koncert  folklornog ansambla Lado čiji članovi su oduševili sve okupljene svojim glasovnim i plesnim umijećem.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”