Bučograd oduševio, u posjet stigao bivši predsjednik RH Ivo Josipović

Bogati program Bučograda je u petak, 30. kolovoza, ispunio atrij Županijske palače. U programu je uživao i bivši predsjednik RH Ivo Josipović, kojeg su ugostili župan Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije.

Udruga Hajdina, udruga Varaždinsko bučino ulje, Udruga kuhara Varaždinske županije, Dječji vrtić Bajka te odgojiteljica Ivana Mikulec su u sklopu Bučograda ponovno priredili zanimljive radionice, prezentacije i degustacije.

Posebno divljenje izazvale su dekoracije od buče, koje su vještim rukama izrađivali mladi kuhari, članovi Regionalnog tima Varaždinske županije, a svi su mogli doznati kako se nekada proizvodilo bučino ulje ili kako stepati zrna hajdine iz snoplja. Oduševili su nastupi mališana iz Dječeg vrtića Bajka, a najmlađi su uživali u radionicama s odgojiteljicom Ivanom Mikulec.