Održani predizborni skupovi u Klenovniku i Cestici

U četvrtak, 16.5., Reformisti su održali skupove u Klenovniku i Cestici. Skupovima su prisustvovali nositelj liste Narodne stranke – REFORMISTI za izbore za EU parlament, Radimir Čačić te kandidati Narodne stranke – REFORMISTI za izbore za EU parlament Natalija Martinčević i Tomislav Paljak.

Mještane je u Klenovniku  pozdravio predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI, Radimir Čačić.

''Jedna od tema koju ćemo otvoriti na susretu s ministrom Kujundžićem je problem bolnice Klenovnik. Naime, ako ta bolnica ne postane respiratorni centar, jasno je da je onda ta bolnica nepotrebna. No, bez obzira što će o tome reći ministar Kujundžić, mi ćemo tu napraviti respiratorni centar. Smatramo da je to ključno, da je to važno za građane koji tu žive, ali i za cijelu županiju. Taj centar treba biti nacionalnog karaktera, ne samo na razini županije. U Klenovniku trenutno obnavljamo sve objekte koje smijemo obnavljati, to su projekti u vrijednosti 7-8 milijuna kuna. Obnovili bi sve, ali zakonski ne možemo obnavljati  zaštićene kulturne spomenike, što bi zapravo bilo logično da se obnovi prvo. Nažalost to nije tako.'' rekao je Čačić u Klenovniku.

Na skupu Reformista u Cestici, predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI, Radimir Čačić govorio je o problemu kamionskog prometa kroz Cesticu i  okolna naselja.

''Vaš načelnik Korotaj krenuo je nedavno potpisivati peticiju za izmjenu Pravilnika kojim je preusmjeren promet s Murskog Središća ovdje na Dubravu Križovljansku i kojim ste dobili dnevno dodatnih 500 kamiona koji prolaze kroz vaš kraj. Taj Pravilnik donio je ministar Butković, a supotpisali su ga ministri Božinović i Štromar. Iako su htjeli svaliti krivicu za prometni kaos na županiju, to je naravno notorna laž. Prava je istina da je HNS ne samo znao da će se to dogoditi, već je njihov ministar Štromar i supotpisao Pravilnik i poslao vam kamione. I sad HNS-ovi načelnici skupljaju potpise za izmjenu Pravilnika koji je supotpisao njihov ministar. Zamislite, HNS-ovi načelnici skupljaju potpise protiv HNS-ovog ministra. To je jednostavno nevjerojatno.'' poručio je Čačić u Cestici.