Održani predizborni skupovi u Martijancu i Ludbregu

Održani predizborni skupovi u Martijancu i Ludbregu

U srijedu, 8.5., Reformisti su održali skupove u Martijancu i Ludbregu. Skupovima su prisustvovali kandidati Narodne stranke – REFORMISTI za izbore za EU parlament Radimir Čačić, Natalija Martinčević i Tomislav Paljak.

Mještanima Martijanca obratio se predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI i nositelj liste Reformista za EU parlament, Radimir Čačić.

'' Ono što ovdje imamo kao stalni problem, to je pojava da se javljaju stvari koje ste već vidjeli. Imali ste nekad načelnika koji je mislio da sve zna, a i sad imate načelnika koji misli isto to. Rezultati su ono po čemu mjerimo ljude, a ja ih mjerim i po tome koliko su u stanju držati svoju riječ i svoj stav. Sa sadašnjim načelnikom dogovorili smo da županija obnovi školu, a drugi dio škole, u iznosu oko 7.5 milijuna kuna, što čini otprilike pola cijelog iznosa, financirati će općina. Županija je napravila sve pripreme, napravila projekt, prijavila projekt, dobili smo EU novac i dali svoj novac te svoj dio priveli kraju. Za to cijelo vrijeme općina nije napravila ništa, osim što se načelnik fotografirao s HDZ-ovim saborskim zastupnikom Stričakom na radovima na školi. Na kraju je načelnik rekao da očekuje da županija napravi i drugi dio škole za koji se obvezao da će napraviti općina. I zato, zahvaljujući njemu, vi opet nećete imati jednosmjensku nastavu, to je sramota. '' rekao je Čačić u Martijancu.

Na skupu Reformista u Ludbregu, građanima se obratio predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI, nositelj liste Reformista za EU parlament Radimir Čačić.

'' Bez obzira na sve projekte koje ova županija radi, ovog trenutka nam se pokušava podmetnuti noga. Taj primjer je ovdje dobro poznat. U mom prvom mandatu u cijeloj županiji smo izgradili 32 škole i dvorane, od čega je financiranje u iznosu 55 posto trebala platiti država, 35 posto županija, a 10 posto općine i gradovi. Država svoju obavezu nije izvršila. Ovdje kad govorimo o JPP- u to je udarilo samo Varaždinsku i Koprivničko Križevačku županiju. Kad je došla sadašnja Vlada HDZ-HNS zatražio sam dvije stvari - da u program uvrste brzu željeznicu i da nam vrate novac za škole i dvorane. To su i potvrdili. S Štromarom i Divjak napravili smo nagodbu kojom vraćaju novac, a mi opraštamo zatezne kamate. Do danas po tom pitanju nisu napravili ništa. U međuvremenu je sud donio odluku da nam država mora vratiti novce. Putem ministrice Divjak žale se na presudu, kako bi spriječila da njezini sugrađani dobiju novac na koji imaju pravo. To je bezobrazluk koji nitko ne treba trpjeti, pogotovo građani.'' poručio je Čačić u Ludbregu.

 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”