Reformisti obilježili Dan pobjede nad fašizmom

Reformisti obilježili Dan pobjede nad fašizmom

Sisak, 8. svibnja 2019. - U povodu Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, predsjednik Narodne stranke Reformisti i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i gradonačelnik Petrinje te kandidat Narodne stranke Reformisti Darinko Dumbović, položili su vijence i zapalili svijeću kod spomenika Prvom partizanskom odredu u šumi Brezovica kraj Siska.

Obilježavanju su prisustvovali i kandidati s liste Reformista za EU izbore Anita Velić Fabijanić i Tomislav Paljak.

„Važno je obilježiti Dan pobjede nad fašizmom i odati počast svima onima koju su bili dio antifašističkog pokreta koji je utkan u temelje današnje hrvatske države, ali i suvremene Europe. Dodatno, ne smijemo zaboraviti niti zanemariti činjenicu da je hrvatskih partizana u NOB-u bilo više od boraca iz svih ostalih republika Jugoslavije zajedno. S pravom možemo reći da je hrvatski antifašistički pokret bio najjači antifašistički pokret u čitavoj Europi.“ – izjavio je Radimir Čačić.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”