Stanovnicima 2. mjesnog odbora nisu dovoljni crtići već realizacija projekta Kučanske rampe

Stanovnicima 2. mjesnog odbora nisu dovoljni crtići već realizacija projekta Kučanske rampe

Pružni prijelaz preko kučanske rampe i prometni zastoji nisu više novost za nikog u našem gradu, a posebno ne za gradonačelnika, budući se i u proteklom mandatu bavio tom problematikom. Od brojnih ideja i samohvale u ovoj kampanji, stvari se nisu pomakle dalje od obećanja i tek još jedne nove ideje.

- Ne preispitujući stručnost projektanata čije ideje su jučer predstavljene kao potencijalno rješenje, ovim putem apeliramo na gradonačelnika da se konačno pomakne od ideja ka realizaciji jer novac poreznih obveznika ne služi za plaćanje samo još jedne ideje. Ne trebamo nove crtiće čija vrijednost navodno iznosi cca 20 milijuna kuna, bez jasnog roka realizacije i bez jasnog izvora financiranja. – naglasila je Golubić Horvat, predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora i predsjednica Reformista 2. mjesnog ogranka.

U Gradu Varaždinu već postoji jedan gotov projekt za rješavanje navedene problematike izrađen od strane projektnog tima trgovačkog društva VIA PLAN d.o.o. napravljen upravo za vrijeme bivšeg mandata gradonačelnika Čehoka. Navedeni projekt nikada nije realiziran, a uredno je plaćen od strane poreznih obveznika Grada Varaždina.

Stanovnici tog dijela Grada izravno i putem Vijeća 2. mjesnog odbora upozoravaju unazad već nekoliko godina na izgradnju novih stambenih zgrada i rapidno povećanje broja stanovnika što dodatno otežava prometnu povezanost i čini taj kvart izoliranim od ostatka grada. Gradska vlast dosada nije imala sluha za taj problem.

Što se tiče otvaranja pothodnika u Miškininoj ulici za promet vozila u jednom smjeru, kao predsjednici vijeća 2. mjesnog odbora  poznato mi je da je za vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Vijeće dobilo obavijest da se pothodnik planira sanirati i otvoriti za promet vozila istovjetno s izgradnjom studentskog centra. Pothodnik i dalje nije saniran, a od strane gradskih službi je dobivena tek usmena informacija da se niti ne namjerava otvoriti za promet. 

Ivana Golubić Horvat

Predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora

Predsjednica 2. mjesnog ogranka Reformista Varaždin

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”