Predstavnici mjesnih odbora i vatrogasci na prijemu kod župana Čačića

Predstavnici mjesnih odbora i vatrogasci na prijemu kod župana Čačića

U Županijskoj palači održan je novogodišnji prijem za predsjednike mjesnih odbora s područja Varaždinske županije, kao i predsjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U do kraja ispunjenoj Skupštinskoj dvorani okupljene je pozdravio te im poželio sve najbolje župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je istaknuo kako je ovo drugi puta da se susreće s predstavnicima mjesnih odbora te vatrogascima na jednome mjestu.

- I prošle godine smo bili ovdje, družili se, a imao sam prilike i čuti vaša mišljenja, ideje i prijedloge kako poboljšati i utjecati na neke stvari. Na prvi dan Nove godine bio sam u posjeti našim vatrogascima gdje sam se uvjerio u njihovu požrtvovnost, humanost i spremnost da pomažu i odrađuju zadatke bez obzira radi li se o radnome danu ili blagdanu. Želim istaknuti kako smo ove godine povećali i financijska sredstva namijenjena vatrogasnoj zajednici, također šator koji je u našem vlasništvu dajemo na korištenje mnogim DVD-ovima, a dobrovoljnim vatrogasnim društvima pomažemo i kroz natječaje za udruge te jednokratnim pomoćima. Krajem prošle godine smo i sufinancirali nabavku opreme za rezanje i bušenje svih vrsta materijala, a opremu će u intervencijama koristiti vatrogasne postrojbe.  Više puta sam naglasio kako u prioritetne zadatke županijske vlasti spada i koordinacija aktivnosti načelnika i gradonačelnika na zajedničkim projektima, kao i komunikacija sa svim građanima Županije i prepoznavanje njihovih potreba. Sami građani najbolje znaju što treba njihovom mjestu, što im nedostaje, što treba posložiti i napraviti kako bi  život njihovog mjesta bio kvalitetniji i bolji u svakome pogledu. Koristim priliku da se predsjednicima mjesnih odbora zahvalim na društveno korisnom radu te želim istaknuti kako im je Varaždinska županija otvorena za svaku vrstu suradnje – poručio je župan Čačić.

Uz župana, prijemu je nazočila i posebna savjetnica Natalija Martinčević te zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin.

Predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nedjeljko Vukalović  se u ime svih predsjednika DVD-a i MO-a zahvalio županu na pozivu te je istaknuo kako je ovo lijepa prilika da se svi zajedno u jednoj neformalnoj atmosferi podruže i dobiju informacije o planovima županijske vlasti za ovu godinu.

- Zahvaljujem se županu  na dosadašnjoj pomoći i suradnji te sam siguran kako će i ova godina biti uspješna na obostranu korist. Sve što nam je župan prilikom prošlogodišnjeg prijema obećao, to je i realizirao, od pomoći u nabavci opreme, do šatora te povećanja financijskih sredstava za našu zajednicu, a bilo je i još manjih potpora, no ovo su one najvažnije– rekao je  Nedjeljko Vukalović. 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”