U atriju Županijske palače otvoren Advent, učenici svih županijskih škola okitili božićno drvce

U atriju Županijske palače otvoren Advent, učenici svih županijskih škola okitili božićno drvce

Učenici, predstavnici 35 osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije su u subotu, 1. prosinca, okitili božićno drvce u atriju Županijske palače, i to ukrasima koje su sami izradili. Atrijem su odzvanjali zvukovi božićnih pjesama i recitacija koje su izvodili učenici OŠ Šemovec i OŠ Petrijanec te Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo i ženska vokalna skupina Allegre, a posjetitelji su mogli uživati u slasnim delicijama i toplom čaju.

Time je otvoren Advent u atriju u sklopu kojeg će odvijati niz programa.

- Prvi put u najljepšem razdoblju u godini Varaždinska županija organizira Advent u atriju, koji je danas posvećen djeci. Po ulaganjima u obrazovanje smo predvodnik u Hrvatskoj te smo se ove godine kandidirali za dobivanje statusa „Županija – prijatelj djece“. Upravo zato smo pozvali sve naše škole da okite županijsko božićno drvce, a program su upotpunili članovi Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva koji su dobitnici županijske nagrade, kao i nagrađivani zbor OŠ Šemovec, a uz to i talentirani učenici OŠ Petrijanec, kao i uspješna Ženska vokalna skupina Allegre – rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice i posebna savjetnica župana.

U sklopu Adventa u atriju slijede božićni koncert, izložba božićnih aranžmana te drugi lijepi događaji među kojima je i adventska priča za umirovljenike.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem