Zahtjev za vraćanje igrala na djećja igrališta u Zbelavi i donjem Kućanu

Zahtjev za vraćanje igrala na djećja igrališta u Zbelavi i donjem Kućanu

Prilikom jučerašnjeg obilaska gradonačelnika Čehoka i zamjenika Avara Dječjem vrtiću u Kućan Donjem, gradonačelnik je naveo da ga nitko nije upozorio na problem dječjeg igrališta i pruge iza vrtića, što je potpuna laž. To potvrđuju sljedeće činjenice i dokumenti:

1) 18. rujna 2017. - Koordinacija predsjednika vijeća mjesnih odbora s gradonačelnikom (prisutan zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar) – postavljeno pitanje oko dječjih igrališta i vrtića;
2) 30. siječnja 2018. - 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina – na aktualnom satu gradski vijećnik i potpredsjednik Gradske organizacije Reformisti Darko Detelj postavio pitanje vezano uz obnovu i rješavanje derutnih dječjih igrališta u Donjem Kućanu i Zbelavi;
3) 16. svibnja 2018. – Gradu Varaždinu poslan dopis vezan uz problematiku dječjih igrališta (scan dopisa u prilogu);
4) 22. kolovoz 2018. – Koordinacija predsjednika vijeća mjesnih odbora s gradonačelnikom – gradonačelnik i zamjenici ponovno upozoreni na problematiku dječjih igrališta i vrtića u Donjem Kućanu;
5) tijekom 2015. i 2016. godine - više puta slani dopisi, kao i peticija građana prema Gradu Varaždinu i HŽ infrastrukturi u vezi pružnog prijelaza iza vrtića u Donjem Kućanu.
Dakle, gradonačelnik ne da je bio obaviješten, nego je kontinuirano bio upozoravan na problem dječjeg vrtića i igrališta u Donjem Kućanu.
Ovom izjavom gradonačelnik još jednom potvrđuje „brigu“ oko mjesnih odbora te ignoriranje stvarnih problema na koje ga upozoravaju predsjednici i vijećnici mjesnih odbora. Svi navedeni problemi godinama se nalaze na listi prioriteta svih Kučana i Zbelave te je doista žalosno da je tek nesretni slučaj s djetetom gradonačelniku povod da prijedloge i inicijative mjesnih odbora konačno shvati ozbiljno.

 

Ivana Borovec
Predsjednica mjesnog ogranka Reformista Zbelava
Potpredsjednica Vijeća mjesnog odbora Zbelava

 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem