Reformisti darivanjem krvi obilježili Svjetski dan darivatelja krvi

Reformisti darivanjem krvi obilježili Svjetski dan darivatelja krvi

Svake godine 14. lipnja, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi. Obilježavanjem ovog dana želi se podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka.

Reformisti Varaždinske županije na inicijativu Gradske organizacije Varaždin koja tradicionalno ovaj dan obilježava već treću godinu zaredom, jučer su u Općoj bolnici Varaždin prigodno darivali krv.

Ovakve akcije i obilježavanje ovog važnog datuma u zdravstvu prilika je da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru. Na ovaj način pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života, a svake godine u svijetu se prikupi 92 milijuna doza krvi.

- Reformisti će i dalje na ovaj način obilježavati Svjetski dan darivatelja krvi te pozivamo sve građane Varaždinske županije da se odazovu svim akcijama darivanja krvi jer na taj način uključujemo se u spašavanje života - naglasio je potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i gradski vijećnik Darko Detelj.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”